2014HokejSport

RHL 2014/15 – 2.kolo – 1.týden – rekapitulace.

Cvikov – Šenov 6 : 3
Zápasy těchto soupeřů nesou náboj derby. Lehce vyhecované a snahou ukázat tomu druhému, že já jsem nejlepší v okolí Klíče. Domácí přijeli evidentně připraveni se poprat o vítězství s dvěma pětkami na střídačce. Hosté měli na střídání jen tři muže. Elán a touhu po vítězství ale zapomněli doma. Od prvního hvizdu byly cvikovští lepším mužstvem. Bruslili, dobře kombinovali, šli si pro šance a ty dokázali proměnit v góly. Hosté byli, kulantně řečeno, mimo. Jen pro dokreslení situace na ledě, dostat první tři branky jak přes kopírák, to hovoří za vše. Po první třetině již domácí kontrolovali zápas a celkem neškodným hostům nic nedovolili. Zápas z nudy mírně vybočil v poslední třetině zvýšenou aktivitou šenovských, která ale vyzněla do ztracena. Derby po zásluze vyhráli cvikovští.
Zápas průběžně sledovalo: 0 diváků.
Boston – Šluknov 13 : 7
Tabulkově jasné utkání. Boston si lehce zatrénuje a půjde domů a není co řešit. Ale realita byla zcela jiná. První třetina nabídla kvalitní hokej od obou mužstev. Šluknováci překvapili. Stíhali bruslit s domácími, narušovat jejich zakládání útok již obranném pásmu a úspěšně bránit svou modrou čáru. Stav po první třetině 2:1. Do poloviny druhé třetiny hosté stíhali toto tempo akceptovat, pak již začali dominovat domácí a tím pádem i přibýval gólů v brance Šluknova. V poslední třetině již zápas ovládli domácí, ale hosté využili každé příležitosti k ohrožení branky Bostonu. Jenže jejich, někdy až komická nemohoucnost dopravit puk do prázdné branky, ke korigování skóre nevedla. Hezký zápas s množstvím dramatických situací před oběma brankami.
Zápas průběžně sledovalo: 2 diváci.

 

Šenov – Cvikov 8 : 5
Byl jsem zvědav, jak se šenovští oklepou z úterního výprasku. A opravdu to byl jiný zápas. Domácí nic nenechali na náhodě a začali od prvního hvizdu pracovat na vítězství. Přímočarý tah na branku cvikovských a důraz před ní to byla správná taktika. Taky již ve třetí minutě první třetiny vedli domácí 3:0! Jenže druhá třetina byla ze strany katastrofa a hosté se postupně vrátili zpět do zápasu. Není to poprvé co, si šenovští takto komplikují život. Rozhodnutí přinesla třetí třetina, ve které se domácí probudili a vítězství strhli na svou stranu.
Zápas průběžně sledovalo: 0 diváků.

 

Hadi – Šluknov 10 : 7
Konečně zápas s diváckou kulisou. Domácí tým přijeli podpořit jejich fandové motorkáři. A v hale bylo veselo. První třetina patřila Hadům. Hosté jako kdyby se potkali poprvé a brankář taky neměl svůj den. Prostě všechno špatně. Stav první třetiny 5:1 pro domácí, byl pro šluknovské ještě milosrdný. Druhá třetina proběhla zcela opačně. Šluknovští se zvedli a domácí padli! Ale to se již začal hrát hokej. Závarů před oběma značně přibylo a o dramatické souboje nebyla nouze. Stav před tří třetinou 6:6 avizoval dramatický závěr. Lépe začali hosté. Šli do vedení na 6:7, ale to bylo z jejich strany vše. Hadi v závěru utkání otočili a s trochou štěstím dovedli k vítězství.
Zápas průběžně sledovalo: 30 diváků.