2015HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa 4:5 (1:1,2:2,1:2)

V osmém kole Krajské ligy mužů Libereckého kraje přivítali varnsdorfští hokejisté 6. prosince 2015 na domácím ledu tým HC Česká Lípa. Pohled na průběžnou tabulku soutěže napovídal, že se proti sobě postaví poslední a předposlední tým soutěže. První třetinu začali aktivněji hosté, kteří se více tlačili do útoku. Byli aktivnější a nebezpečnější. Ale byli to domácí, kteří v třinácté minutě z rychlého protiútoku otevřeli skóre. Vyrovnali hru a několika pěknými akcemi byli blízko dalšího úspěchu. Jenže v poslední minutě první třetiny hosté vyrovnali a do kabin se šlo za stavu 1:1. Druhá třetina nabídla více bojovnosti a dramatičnosti. Rozhodčí měli plno práce a trestné lavice byly v pernamenci. Domácí šli opět do vedení, ale hosté vyrovnali a v následné početní výhodě šli do vedení. Závěr druhé třetiny ale patřil opět domácím, kteří přidali a srovnali stav na 3:3. Vstup do poslední třetiny se povedl hostům. Než se domácí hráči po přestávce „probudili“ prohrávali o dva góly! Následné vzepětí a snaha o korekci výsledku přinesla výsledek až dvě minuty před koncem zápasu, kdy v čase 58:14 snížili na 4:5. V dramatickém závěru si hosté již výsledek pohlídali a zvítězili. Diváci, bylo jich 120, viděli zajímavé, dramatické utkání se šťastnějším koncem pro českolipské hokejisty. Za podporu během zápasu, hráči divákům před odchodem do kabin poděkovali.

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí : 12:26 Damnitz (Prokop,Damašek), 25:54 Bali Šoltés (Protcenko), 38:58 Kravets (Damnitz,Laakso), 58:14 Prokop (Damnitz,Laakso)

Hosté   :  19:12 Preussler (Bauer), 27:08 Krupička (Žák,Holčák), 35:31 Krupička (Holčák,Češka), 42:33 Bauer (Holčák), 45:02 Holčák (Ulbrych)