2016HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Slavoj Liberec 6:14 ( 0:3,1:6,5:5 )

O víkendu, 11. prosince 2016, čekal varnsdorfské hokejisty na domácím ledu jeden z favoritů soutěže, tým HC Slavoj Liberec. Pohled do průběžné tabulky soutěže napovídal průběh zápasu. Domácí na místě šestém, hosté na druhém. Bodový rozdíl propastný. Hosté do zápasu vstoupili sebevědomě. Úvodní buly a hostující hráč se okamžitě pokouší o první atak branky domácích. Ti tentokrát začali zápas koncentrovaně. Snažili se o napadání soupeře již ve středním pásmu a byli důslední ve své obranné činnosti. Jejich útoky nebyli platonické, ale obrana hostů také pracovala dobře. Postupem času se přesto začala projevovat technická i taktická kvalita libereckých. Stav 0:3 po první třetině, byl spíše příjemným překvapením a necelou stovku větných fanoušků optimisticky naladil na druhou třetinu. Jenže v té domácí dostali lekci z taktiky a produktivity. Ve dvacáté druhé minutě šel na trestnou lavici borec z libereckého týmu. Jenže po špatné rozehrávce domácích na útočné modré ujel liberecký Tomíček a bylo to 0:4! A to ještě nebylo všechno. O další tři minuty se opakovala téměř stejná situace a rázem to bylo 0:5! Místo využití početní převahy o jednoho hráče a možnost korekce skóre z pohledu varnsdorfských, jeho navýšení pro hosty. Varnsdorfští se snažili a bojovali, ale hosté je přece jen ve většině herních činností přehrávali a skóre se měnilo jen v jejich prospěch. Ke konci druhé třetiny, za stavu 0:8, hráli liberečtí přesilovku. Po odvážném výpadu v oslabení do útočného pásma hostí, zakončoval Prokop, konečně, 1:8. Liberečtí ještě do konce třetiny bleskově odpověděli a přidali další branku. Také poslední třetinu začali lépe a v rychlém sledu přidali další dvě. Ale poslední desetiminutovka patřila domácím, kteří se stačili pětkrát prosadit a lehce korigovat dost nelichotivé skóre, na konečných 6:14. V pohledném utkání zaslouženě zvítězili hosté z Liberce. Domácí předvedli, i při nepříznivém vývoji utkání, herní nasazení a bojovnost. To také fanoušci svým potleskem při závěrečné děkovačce ocenili.

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí:          39. Prokop František, (Matějka Jaroslav, Damnitz Jakub), 49. Bali Šoltés Petr (Damašek Zdeněk, Matějka Jaroslav), 52. Prokop František (Matějka Jaroslav, Damnitz Jakub), 52. Prokop František (Matějka Jaroslav), 55. Matějka Jaroslav (Prokop František, Kozlok Tomáš), 58. Prokop František (Matějka Jaroslav, Balo Pavel)

Hosté:              5. Tomíček Václav (Svoboda Jiří), 6. Dvořák Ondřej (Pabiška Marek, Šebesta Jakub), 16. Pabiška Marek, 23. Tomíček Václav, 26. Šnajdr Martin (Beránek Milan), 31. Pabiška Marek (Šebesta Jakub), 34. Chládek Tomáš (Dvořák Ondřej), 36. Beránek Milan (Duda Martin), 40. Tomíček Václav (Vorel Jan), 41. Tomíček Václav, 42. Pabiška Marek Šebesta Jakub, Dvořák Ondřej), 50. Šnajdr Martin (Beránek Milan), 56. Šnajdr Martin (Kapoun Miroslav), 56. Svoboda Jiří (Tomíček Václav, Kapoun Miroslav)