2017HokejSport

Mistrovství České republiky v hokeji – závěrečný turnaj žen – neděle

Na zimním stadionu ve Varnsdorfu se konal závěrečný hokejový turnaj žen v rámci Mistrovství České republiky. Závěrečný turnaj čtyř nejlepších mužstev určil konečné pořadí pro sezonu 2016/2017 a vítěz se stal mistrem ČR. Od pátku 10.března do neděle 12.března 2017 se spolu utkala mužstva HC Slavia Praha, SK Karviná, HC Litvínov a HC Cherokees Brno.

 

HC Litvínov – HC Cherokees 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Nedělní finálový program zahájilo utkání o třetí místo. Zápas, který rozhodne,  jak se bude na tuto sezonu vzpomínat. Medaile, sice bronzová, ale medaile. Tedy úspěšná. Nebo brambora. Tedy neúspěšná? První třetina nabídla necelé stovce diváků pohledný hokej s gólovým vyjádřením na obou stranách. V druhé a třetí třetině již měli více ze hry hráčky Litvínova a svou převahu dokázaly vyjádřit i vstřelením branky. Po zásluze si z varnsdorfského finálového turnaje odvezly bronzové medaile.

Statistika zápasu :
Branky                   :       HC Litvínov: 15:40 Chmelová Klárka, 23:53 Brotánková Tereza, 27:50 Chmelová Klára, 32:03 Šrámková Markéta, 34:09 Chmelová Klárka, 46:01 Chmelová Klára
HC Cherokees : 19:44 Čajanová Sára
Vyloučení             :       3:5              Střely na branku : 46 : 28

HC Slavia Praha – SK Karviná 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
O titul se střetly týmy HC Slavia Praha s SK Karviná. Nabízela se otázka, jak dopadne repríza loňského boje o titul, ve kterém pražanky jasně dominovaly a po vítězství 9:1 se radovaly z titulu. Varnsdorfské utkání bylo krásnou hokejovou tečku za celým turnajem. Nabídlo divákům dramatickou podívanou se vším, co k souboji o mistrovský titul patří. Krásné hokejové akce, tvrdé souboje na hranici pravidel, vypjaté momenty před oběma brankami i mírně nezvládnuté emoce a plné trestné lavice. Utkání rozhodly slávistky již v druhé minutě první třetiny, kdy střílený centr Martiny Zedníkové pohotově tečovala Alexandra Halounová za záda karvinské brankářky. Tento moment ovlivnil první třetinu. Pražanky se uklidnily a v pohodě hrály svou nátlakovou hru. V šestnácté minutě přidaly druhou branku a zdálo se, že bez problémů kráčí za dalším úspěchem. Druhá třetina přinesla na led oboustrannou urputnost a bojovnost. Hráčky SK Karviná vyrovnaly hru, dobře bránily a nebezpečně útočily, ale snížit stav, případně vyrovnat se jim nepovedlo. V poslední třetině si slávistky taktickou hrou vedení pohlídaly, a když se jim v padesáté třetí minutě podařilo navýšit stav na 3:0, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Hráčky HC Slavia Praha obhájily titul Mistra České republiky v hokeji žen, a to již potřetí v řadě a po deváté celkem. Varnsdorfský Zimní stadion byl svědkem další krásné, celorepublikové sportovní akce, na kterou se přišla podívat téměř tisícovka diváků. S prostředím byly spokojeny hráčky i hlavní organizátor celé akce, Český hokejový svaz.

 

Statistika zápasu :
Branky                   :      HC Slavia Praha : 1:39 Halounová Alexandra, 16:50 Kaltounková Kristýna, 52:55 Kaltounková Kristýna
Vyloučení              :      6:6               Střely na branku : 45 : 15