2017HokejSport

Mistrovství České republiky v hokeji – závěrečný turnaj žen – pátek

Na zimním stadionu ve Varnsdorfu se konal závěrečný hokejový turnaj žen v rámci Mistrovství České republiky. Závěrečný turnaj čtyř nejlepších mužstev určil konečné pořadí pro sezonu 2016/2017 a vítěz se stal mistrem ČR. Od pátku 10.března do neděle 12.března 2017 se spolu utkala mužstva HC Slavia Praha, SK Karviná, HC Litvínov a HC Cherokees Brno. Los určil následující složení dvojic:

Pátek 10.března :

HC  Slavia Praha – HC Litvínov,      SK Karviná – HC Cherokees

Sobota 11.března :

HC Litvínov – SK Karviná,               HC Cherokees – HC Slavia Praha

Neděle 12.března :

HC Litvínov – HC Cherokees,           HC  Slavia Praha – SK Karviná

 

HC Slavia Praha – HC Litvínov 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Turnaj zahájilo utkání týmů z Čech. Favoritem bylo pražské mužstvo, které na turnaji obhajovalo mistrovský titul. Zápas měl jednoznačný průběh. Slávistky děvčata z Litvínova převyšovala ve všech herních činnostech. Celé utkání se v podstatě hrálo na jednu branku. Pohled do zápasové statistiky v počtu střel to jen dokumentuje, Slavia čtyřicet šest a litvínovská děvčata se dostala jen k patnácti střelám. Po nezáživném, až nudném průběhu po zásluze zvítězil favorit – HC Slavia Praha.

Statistika zápasu :
Branky                   : 5:40 Patočková Barbora, 14:22 Halounová Alexandra, 22:18 Forejtová Dominika, 50:38 Mlýnková Natálie, 53:56 Halounová Alexandra, 57:15 Halounová Alexandra, 58:41 Mlýnková Natálie.
Vyloučení              : 3:4                    Střely na branku : 46 : 15

 

SK Karviná – HC Cherokees 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Turnajový los svedl ve druhém pátečním utkání hokejové zástupce z Moravy. Jestliže v prvním zápasu jasně dominovaly hráčky HC Slavia Praha, tak v druhém to byl vyrovnaný boj o každý puk. Dramatické, pohledné akce se střídaly v rychlém sledu. Obě mužstva předváděla jednoduchý útočný hokej, s rychlým tahem na branku. Hrstka věrných fanoušků sledovala hru nahoru dolů s množstvím dramatických situací před oběma brankami. Rozhodčí citlivě připustily hru na hraně dovolené bojovnosti a zápas měl patřičný náboj a spád. První branku vstřelila děvčata z Karviné, a jak s později ukázalo, byla to branka vítězná. Po dramatickém závěru byla šťastnější hráčky SK Karviné, které těsné vedení uhájily. Popravdě je nutné uvést, že přeci jen byly o trochu lepším týmem a jejich vítězství bylo zasloužené.

Statistika zápasu :
Branky                     : 15:34 Škorpíková Patricie
Vyloučení                : 4:2               Střely na branku   : 37 : 23