2018HokejSport

HC Česká Lípa – HC Turnov 1931 3:5 (0:0,2:3,1:2)

Krajská hokejová liga Libereckého kraje již dospěla do závěrečných bojů. V boji o finálovou účast měli českolipští za soupeře tým HC Turnov 1931. První semifinálové utkání, hraném 17.2.2018 skončilo vítězstvím turnovského týmu 5:4 v prodloužení. Odveta se hrála 23.2.2018 v České Lípě. Předzápasová matematika byla jasná. Prohra znamená boj o třetí místo. Vítězstvím by se stav utkání srovnal na 1:1 a v sobotu by se rozhodovalo na ledě turnovských.

Utkání začalo s mírným zpožděním, neboť při rozbruslení hostující hráči „odstřelili“ sklo za brankou. Společnými silami domácích techniků a turnovských fanoušků proběhla výměna rychle. První třetinu začali obě mužstva opatrně, ze zabezpečených obran. A když se již vydala do útočného pásma soupeře, po ztrátě puku se útočníci rychle vraceli plnit defenzivní úkoly. První šanci na změnu skóre měli domácí. V sedmé minutě putoval na trestnou lavici turnovský Kysilka za podražení, ale hosté se ubránili. V desáté minutě hosté otestovali pevnost skla za brankou domácích a to nevydrželo. Následovala druhá technická přestávka, kdy opět nastoupila „smíšená technická četa“, která rychle odvedla svou práci, a utkání mohlo pokračovat. V závěru třetiny měli šanci na změnu stavu hosté, když za podražení byl na dvě minuty vyloučen českolipský Křepelka. Domácí oslabení ubránili. V úvod druhé třetiny byli turnovští přece jen důraznější a jejich snaha byla korunována nejprve ve dvacáté šesté minutě prvním brankou utkání, Jágr 0:1 a za minutu ho napodobil Kysilka, 0:2. Navíc ve dvacáté deváté minutě udělili rozhodčí českolipskému Češkovi pětiminutový trest, za úder do oblasti hlavy a krku. A hosté nabídnutou šanci využili. Ve třicáté minutě Eichler zvýšil na 0:3. To již s domácími nevypadalo vůbec dobře. Navíc ve třicáté třetí minutě byl vyloučen za sekání další hráč domácích, Michajličenko. Další branka do jejich sítě již nepadla, ale hru měli pod kontrolou hosté. Ve třicáté šesté minutě ujel hostující obraně domácí Krupička, který z úhlu prostřelil turnovského brankáře, 1:3. A českolipští ožili. Ve třicáté sedmé minutě rozhodčí poslali na trestnou lavici za sekání pro změnu turnovského hráče Zbroje. V čase 37:48 Žák zužitkoval početní převahu a upravil stav na 2:3. Domácí se vrátili do zápasu! Hosté vědomi si své výhody, že domácí se musí více tlačit do útoku, zabezpečili obranu a čekali na příležitost rychle zaútočit. V poslední třetině českolipským nezbylo jiné řešení než se pokusit vyrovnat. První šance se jim naskytla při vyloučení turnovského Dvořáka ve čtyřicáté páté minutě. Jenže hosté své oslabení sehráli mazácky a domácí k ničemu nepustili. Ti se dočkali až v padesáté minutě, kdy brankáře hostů prostřelil českolipský Dvořák. Vyrovnáno 3:3! Rozhodla padesátá devátá minuta. Turnovští zavezli puk do obranného pásma domácích a vyhráli souboj u hrazení za brankou. Jejich rychlou zpětnou přihrávku k modré domácí nezachytili a střela turnovského Vondráčka je poslala v čase 58:52 do vedení 3:4. Snaha v posledních vteřinách zápasu na vyrovnání velela vše vrhnout do útoku. To se ale nepodařilo a v šedesáté minutě turnovský Maděra při přečíslení dva na jednoho upravil na konečný stav zápasu 3:5. Finále se nepovedlo, ale šance na třetí místo tady je. O to si českolipští zahrají s mužstvem HC Slavoj Liberec.

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí :  36. Krupička (Rašín), 38. Žák (Bauer, Rašín), 50. Dvořák (Křepelka)

Hosté    :   26. Jágr (Zákoutský), 27. Kysilka (Mizerík, Isach), 30. Eichler (Jágr, Mizerík), 59. Vondráček (Kolmann, Kysilka), 60. Zákoutský (Maděra)

Vyloučení :  4: 6,  využití 1:0

Diváci       :   254