2018Pozvánky

MOGUL DAKAR SETKÁNÍ 2018 – pozvánka

Motoristická sezona v Česku již klepe na dveře a její příznivci se již nemohou dočkat. Agilní pořadatelé na Autodromu v Sosnové u České Lípy pro ně i letos připravili na neděli 18.března 2018 představení techniky maratónských závodů rally – Dakar, či Africa Eco Race. Na již čtvrtý ročník akce, která každoročně přitáhne pozornost tisíců diváků, přislíbila účast drtivá většina českých dakarských týmů. Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci týmů Big Shock Racing, Tatra Buggyra Racing, Bonver Dakar Project, Barth Racing, MRG Racing, Klymčiw Racing, South Racing. Letošní novinku je účast špičkového dakarského týmu MKR Racing, připravující na Dakaru kamiony Renault. Jednou z hvězd nedělního programu „MOGUL Dakar setkání“ bude tatrovák, tělem i duší. Tomáš Tomeček. Pilot, který se letos umístil na skvělém 2. místě v závodě Africa Eco Race, když celou soutěž absolvoval v kabině své Tatry sám. O to se doposud nikdo nepokusil, natož aby soutěž dokončil na stupních vítězů. Fantastický výkon! Své speciály budou řídit i další špičkoví piloti. Namátkou nejúspěšnější český závodník letošního Dakaru v kategorii kamionů Martin Macík a dále Martin Kolomý, Jaroslav Valtr, Tomáš Vrátný, Tomáš Ouředníček, David Pabiška, Josef Macháček, Jan Brabec a představí se i dakarské dámy Olga Roučková a Gabriela Novotná. V napěchovaném depu bude k vidění téměř 20 kamionů, 10 aut, 5 čtyřkolek a 6 motorkářů. Fandové budou moci obdivovat i sekci legendárních historických speciálů Tatra a LIAZ, které v osmdesátých letech reprezentovaly Československo v afrických dunách. Představí se známý LIAZ se startovním číslem 627, ale také unikátní Tatru 6×6 s číslem 635. Ukradená při soutěži, po letech v Africe nalezena, převezena do Česka a následně nádherně renovována v kopřivnické Tatře. K vidění budou i další historické vozy Tatry 4×4 a LIAZ.

Autodrom Sosnová u České Lípy.

V rámci doprovodného programu si budou moci návštěvníci prohlédnout vystavenou techniku a několik krásných kapotových trucků. V prostorách Autodromu Sosnová budou předvádět své modely špičkoví RC modeláři, udivující nádhernými replikami závodních dakarských kamionů.

První vrchol letošní motoristické sezony „MOGUL Dakar setkání 2018“ se uskuteční v neděli 18. března 2018 na Autodromu Sosnová u České Lípy. Vstupenky si můžete zajistit v předprodeji na www.autodrom.cz, a také naleznete aktuální informace. Těšíme se na shledanou.