2018HokejSport

HC Česká Lípa – HC Slavoj Liberec 1:5 (0:1,0:4,1:0)

Krátká rekapitulace odehraných zápasů českolipských hokejistů na venkovních stadionech. Ve druhém kole KHL zavítali 28.září 2018 na led nováčka soutěže HC Stavební stroje Jičín. Zápas skončil vítězstvím jičínských v poměru 7:2. Ve třetím kole, 30.září 2018, cestovali k utkání do Turnova, kde podlehli domácím 10:1.

Před domácím publikem nastoupili v neděli 21.října 2018 v utkání s týmem HC Slavoj Liberec. První třetina přinesla oboustranně opatrný hokej, kde dominovaly obrany. Liberečtí se snažili dlouhými křížnými pasy přes střední pásmo posílat do brejku křídelní útočníky. Domácí je úspěšně vykrývali a boj o kotouč se odehrával za brankou a v rozích třetiny. Liberečtí se po ztrátě puku rychle vraceli do svého obranného pásma a v bloku se bránili postupným útokům českolipských, které také povětšinou končily v rohu kluziště. První přímé střely na branku se diváci dočkali až v šesté minutě, kdy na domácího brankaře pálil liberecký kapitán Jiří Herda a měnilo se skóre, 0:1. Bohužel ne obraz hry. Šanci na změnu stavu měli hosté, kdy od patnácté minuty hráli přesilovku, ale českolipští se ubránili. Do konce třetiny se na hrací ploše již nic dramatického nestalo. Nástup do druhé třetiny se domácím nevydařil. Ve snaze přidat na útočné síle zapomínali na obranné činnosti a hosté nemilosrdně trestali. Ve dvacáté druhé minutě liberecký Beránek zvyšoval na 0:2, ve dvacáté čtvrté Šnajdr na 0:3 a pětiminutovku hrůzy dokonal v dvacáté šesté minutě Šesták na 0:4. Od dvacáté deváté minuty měli českolipští výhodu jednoho muže na ploše, když za nedovolené bránění si dvouminutový trest odpykával liberecký hráč, ale nabídnutou šanci nevyužili. Obdobně si vedli i hosté když od třicáté třetí minuty byl na dvě minuty za hákování vyloučen hráč domácích. Skóre se měnilo až v třicáté deváté minutě. Do branky domácích se trefil liberecký Tomíček. Třetí třetinu zahájili českolipští dobře. Přidali na důrazu v osobních soubojích, přímočarosti v útočných akcích a rychlosti. Výsledek se rychle dostavil. Hra se vyrovnala, závarů před brankou hostů přibylo. V padesáté první minutě se jim naskytla šance ke korigování stavu. Na dvě minuty byl vyloučen liberecký hráč za držení protihráče. Přesilovku nevyužili. Změnu skóre přinesla až padesátá čtvrtá minuta, když domácí Žák proměnil sólo přes polovinu hřiště a upravil stav utkání na 1:5. Další šanci ke korekci stavu se českolipským naskytla v padesáté sedmé minutě, když na trestnou lavici usedl liberecký hráč za hru vysokou holí. Ani tuto šanci nevyužili. A když obrana libereckých někdy i s notnou dávkou štěstí zlikvidovala všechny útoky domácích, svítil v šedesáté minutě na ukazateli stav 1:5. Českolipští prohráli i čtvrté utkání nového ročníku. Zlepšený výkon z poslední třetiny dává naději, že by ze zápasů, které se hrají o víkendu, body přivést mohli. V sobotu 27.10. 2018 zajíždí k utkání do Varnsdorfu a v neděli 28.10. 2018 do Frýdlantu v Čechách.

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí : 54 Žák

Hosté    :  6  Herda (Tomíček V, Beránek), 22 Beránek, 24 Šnajdr (Šebesta, Herda), 26 Šesták (Beránek, Tomíček V), 39 Tomíček V (Herda)

Vyloučení – 2: 3

Diváci : 100