2019MotoPozvánky

Mogul Dakar 2019 – pozvánka

Česká motoristická sezona již klepe na dveře a její nedílnou součástí je nezávodní sraz dakarských závodníků a závodní techniky se na Autodromu Sosnová u České Lípy. Jako již tradičně se uskuteční v neděli 24. března 2019. I když itinerář akce je již téměř hotov, pořadatelé hvězdné třešničky akce zatím tají. I tak, při pohledu do oficiální tiskové zprávy, je na co se těšit.

Posuďte sami :

Tradičními účastníky Dakar setkání jsou špičkové české týmy v kategorii kamionů. Do Sosnové přijede Tatra Buggyra Racing, která přiveze dva ostré dakarské kamiony a také okruhový závodní truck. V barvách týmu Tatra Buggyra se objeví David Vršecký, Josef Kalina, Martin Kolomý, Adam Lacko, Martin Šoltys, David Schovánek, Tomáš Šikola, Rostislav Plný a Jiří Stross. V plné parádě přijede také Big Shock Racing se závodním kamionem LIAZ a s posádkou Martin Macík, František Tomášek a Lukáš Kalanka. Účast potvrdil i špičkový tým MKR Racing závodící s kamiony Renault. Dva jejich stroje budou pilotovat Martin van den Brink a Gert Huzink. Závodníky z Africa Eco Race bude reprezentovat mimo jiné Tomáš Tomeček se svojí 100% Tatrou. Celkem by se na autodromu v Sosnové měly objevit téměř dvě desítky kamionů současnosti i z historie této nejtěžší rallye světa.

 

Mogul Dakar 2018

Závodníky v offroadových automobilech bude letos mimo jiné zastupovat například posádka Tomáš Ouředníček – David Křípal s Hummerem H3. Do Sosnové by měli dorazit i Boris Vaculík a Petr Hozák a z Maďarska dorazí závodník Balazs Szalay, který byl letos se svým speciálem Opel Grandland X na Dakaru v cíli na 19. místě. Jako již tradičně se na autodromu v Sosnové na trati i v zázemí představí i motorkáři a čtyřkolkáři.  Mezi všemi jmenujme například závodníky jako Milan Engel, Olga Roučková, Tomáš Kubiena a nebo Gabriela Novotná. Celkem se diváci mohou těšit na více než dvě desítky motorek a čtyřkolek, které doplní velmi atraktivní offroadové speciály z dalších maratónských závodů.

V rámci doprovodného programu bude možné navštívit společnou autogramiádu závodníků, shlédnout krásné dakarské RC modely závodních trucků, které ocení malí i velcí návštěvníci . Vstupenky na akci na tribunu je možné zakoupit v předprodeji a jejich počet se den ode dne krátí. Na místě budou v prodeji vstupenky zejména na stání a na terénní valy kolem trati, které jsou v blízkosti offroadových částí okruhu.

Více informací najdete na stránkách Autodromu Sosnová.