2019FotbalSport

FK Varnsdorf – MFK Vítkovice 0:0

Los FNL v devatenáctém kole přivedl do varnsdorfské kotliny mužstvo z Moravy, MFK Vítkovice. Pohled do tabulky před zápasem napovídal, že to bude souboj aktuálně čtvrtého mužstva s osmým. V minulém kole přivezli domácí tři body ze Sokolova a tak se fanoušci těšili na další vítězství. Pěkné nedělní odpoledne přilákalo do ochozů slušnou návštěvu – 853 diváků.

Vítkovičtí dle předpokladu od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího bránili v bloku a čekali na možnost rychlého protiútoku. Domácí začali zápas náporem, ale jejich útoky končily před šestnáctkou. Hra postrádala moment překvapení a větší průbojnost. Co bylo platné, že většinu času měli míč pod kontrolou, když jejich jediným výsledkem bylo několik rohových kopů a pokusů o střelbu z dálky. Ve třicáté minutě se přeci jen narodila velká šance, kterou ale útočník domácích neproměnil a do konce prvního poločasu se herně ani výsledkově nic nezměnilo.

Druhý poločas nabídl divákům ze strany varnsdorfských pohlednější fotbal. Byli odvážnější a rychlejší při zakládání útoků. Zásluhu na tom měli i hosté, kteří otevřeli obranu a využívali každou příležitost k zakládání rychlých protiútoků. Hra se vyrovnala a obrana varnsdorfských měla dost práce s atletickými útočníky hostů. Druhou velkou šanci ke skórování měli domácí po nařízené penaltě za hru rukou ve velkém vápně, ale ani tu, nevyužili. V poslední čtvrt hodince se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale ani jednomu se to nepovadlo. Hosté ve Varnsdorfu získali bod, domácí dva ztratili.