2019MotoSport

Víkend plný Rallycrossu v Sosnové

Sedmý podnik FIA Zóny střední Evropy rallycrossu se po sedmi letech opět konal na Autodromu v Sosnové u České Lípy, a to v termínu 22.-23.června 2019. Organizátoři z AUCTOR Racing s.r.o. připravili podmínky pro souběžné pořádání i dalších soutěží – Mezinárodního mistrovství České republiky, Mistrovství Slovenské republiky, České  Trofeje pro historické automobily, pohár Mascom Cup 2019 a pohár RX Rallycross Cup. V závodním depu se sešlo 154 posádek z Česka, Rakouska, Maďarska, Slovinska, Slovenska, Polska a Nizozemí. Pořadatelé pro jezdce připravili rychlý, zdánlivě nenáročný okruh. Záludnost se skrývala v rychle se střídající kvalitě asfaltového povrchu. A když se k tomu přidal všude přítomný prach a na několika místech i spodní voda, nenáročnost byla ta tam. V šotolinové části se velmi brzy vyjely hladké koleje, které po projetí kropícího vozu, na krátkou dobu, získávaly vlastnost ledu. O náročnosti okruhu svědčí fakt několika havárií, naštěstí bez vážných následků pro piloty. Závodní stroje již tolik štěstí neměly.

Rallycross Sosnová – Autordom – 22.- 23.6.2019

V sobotním programu měl prioritu Rallycross Cup. Celé dopoledne byly na pořadu kvalifikační jízdy jednotlivých kategorií. Odpoledne se na trať dostaly i vozy jiných soutěží v rámci volných tréninkových jízd. Po finálové jízdě Rallycross Cup se v podvečer odjela první kvalifikace pro ostatní soutěže – Mezinárodní mistrovství České republiky, Mistrovství Slovenské republiky, Česká Trofej pro historické automobily a pohár Mascom Cus 2019. Druhé a třetí byla na pořadu v neděli dopoledne. Výsledky kvalifikačních jízd určily startující v odpoledním bloku semifinálových a finálových včetně jejich pořadí na startovním roštu.

Rallycross Sosnová – Autordom – 22.- 23.6.2019

Za téměř ideálního letního počasí sledovalo staccato závodních jízd po oba dny několik stovek spokojených diváků, kterým jezdci připravili hodnotný, dramatický sportovní zážitek.

Výsledkový servis – zde :