2019HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa  5:1 (0:0,2:1,3:0) – dorost

Netradičně, v pondělí 9. prosince 2019 dorazil na Zimní stadion ve Varnsdorfu vedoucí celek nadstavbové části Ligy dorostu skupiny T, tým HC Česká Lípa, aby se utkal o první místo v průběžné tabulce. Na střídačkách obou mužstev se tísnily dvě pětky, takže síly byly vyrovnané.

První třetina byla v režii hostů. Vlétli do zápasu a s jejich rychlou a důraznou hrou měli domácí dost práce. Především obrana musela řešit celou řadu nebezpečných nájezdů, ale i když se českolipští dostali ke střelbě, vše končilo u brankáře Vojty Hambálka. To jeho protějšek sice tolik práce neměl, ale i tak musel vyřešit několik nebezpečných střel domácích útočníků. I proto se hrstka fanoušků v první třetině branky nedočkala. Jen viděla pěkný dynamický hokej. Na úvod druhé třetiny měli hosté výhodu přesilové hry, na trestné lavici za nedovolené bránění pykal Bartl. Výhodu nevyužili a varnsdorfští pozvolna vyrovnali hru. Postupně začali eliminovat rychlou rozehrávku českolipských a naopak sami se pouštěli do rychlých útoků, které obrana hostů nestíhala. Na brankáře českolipských se valil jeden útok za druhým a jen díky mírně vychýlené mušce varnsdorfských střelců byl bezbrankový stav i v polovině utkání. A to je několikrát zachránila branková konstrukce. Opět se potvrdilo otřepané přísloví: „… nedáš, dostaneš.“ Ve třicáté minutě domácí obraně pláchl Martin Stejskal a otevřel účet utkání, 0:1. Recept na dosud bezchybnou obranu hostů našel ve třicáté druhé minutě Přemysl Kamenický, který bombou od modré vyrovnal, 1:1. Hra se mírně přitvrdila ale dle arbitrů v mezích pravidel, přesto od třicáté páté minuty za hrubost společně odpočívaly dvě šestnáctky, varnsdorfský Pešek a českolipský Lorenz. Když se již zdálo, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, dvacet čtyři vteřin před sirénou se prosadil Jan Vaněk a poslal domácí do vedení, 2:1. Od úvodního buly poslední třetiny byli domácí takticky lepším mužstvem. Jejich obrana s přehledem řešila nájezdy hostů a pohotově zakládala rychlé přímočaré útoky, které obrana hostů postupně přestala stíhat. Ve čtyřicáté čtvrté minutě zvýšil na 3:1 pro domácí Ondřej Boczan. Českolipští se nevzdávali a všemi prostředky se snažili o korekci stavu. Ve čtyřicáté deváté minutě je zabrzdilo vyloučení Honcharova za sekání na dvě minuty. Domácí obrana bezchybně dirigovaná brankářem Hambálkem si na chvíli oddychla a útočníci se usadili před brankou hostů. Přesilovku sice nevyužili ale o dvě minuty později se prosadil Adam Pešek, 4:1. Posledních šest minut utkání domácí prokázali  taktickou kázeň a nedovolili soupeři nebezpečně vystřelit, natož skórovat. Naopak v poslední minutě přenesli hru před branku českolipských a Adam Pešek druhou brankou v utkání zvýšil na konečných 5:1. Tři body zaslouženě zůstaly ve Varnsdorfu a spanilá jízda varnsdorfských dorostenců nadstavbovou částí Ligy dorostu skupiny T pokračuje.

Statistika zápasu :

Domácí : 31:46 Přemysl Kamenický (Jan Vaněk), 39:36 Jan Vaněk (Stanislav Veselý), 43:14 Ondřej Boczan (Adam Pešek), 53:24 Adam Pešek (Jan Vaněk), 59:10 Adam Pešek (Přemysl Kamenický)
Hosté    : 29:30 Martin Stejskal

Tresty    :   4:6 minuty
Využití   :   0:0
Diváci    :   58

Utkání řídili : hlavní : David Mizera, čárový : Ladislav Mizera, Michael Reichelt

Průběžná tabulka nadstavby :

P Tým Z V VP PP P Skóre B
1. HC TS Varnsdorf 5 5 0 0 0 29:11 15
2. HC Česká Lípa 6 4 0 1 1 30:23 13
3. HC Poděbrady 4 3 0 0 1 21:14 9
4. HC Letci Letňany 4 1 1 0 2 16:16 5
5. HC Frýdlant 5 1 1 0 3 20:30 5
6. TJ HC Jablonec n/N. 5 1 0 0 4 11:18 3
7. HK LEV Slaný 5 0 0 1 4 13:28 1