2020HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa 5:7 (4:3,1:1,0:3)

Základní část Krajské hokejové ligy mužů Libereckého kraje se letos hraje jen na tři kola. Únorové zápasy jsou poslední šancí na vylepšení konečného postavení v tabulce. Na Zimním stadionu ve Varnsdorfu se v sobotu 8. února 2020 utkali týmy z konce tabulky. Domácí přivítali mužstvo HC Česká Lípa, které z šestnácti dosud odehraných utkání vyhrálo jen jediné. Varnsdorfští na tom byli o něco lépe. Z patnácti dosud odehraných utkání zvítězili třikrát, ale to bylo na začátku sezony.

V první třetině se hrál pohledný, rychlý oboustranně útočný hokej. Úvod zápasu byl pro domácí z říše snů. První útok, první střela na branku českolipských a v osmé vteřině Jaroslav Matějka otevírá skóre, 1:0. Hosté se ale rychle oklepali a začali praktikovat svou celoplošnou nátlakovou hru. Domácí naopak sázeli na rychlé brejky. A necelá stovka diváků viděla hru nahoru dolů. V sedmé minutě dostali varnsdorfští šanci na zvýšení skóre, když za vystřelení puku mimo hřiště na trestné lavici odpočíval Gazsi. Jenže výhoda to byla spíše pro českolipské, kteří čtyři vteřiny před koncem oslabení, zásluhou Tomáše Kouřila, vyrovnali 1:1. A dál se tlačili do útoku. Jenže zapomínali na obranu a domácí v jedné minutě třikrát skórovali. Akce to byly jak přes kopírák. Rychlý brejk dvou, tří útočníků na jednoho, dva obránce zakončený do odkryté branky. Postupně skórovali David Rubeš, Jaroslav Matějka a na 4:1 Ondřej Černý. Trenér hostů si vzal oddychový čas, v brance se objevil druhý brankář a českolipští se pustili do boje o zvrat ve vývoji zápasu. V patnácté minutě domácí obraně ujel Václav Novák a snížil na 4:2. a v osmnácté minutě jim předvedli, jak se hrají přesilovky. Za podražení byl vyloučen Černohorský, ale za necelých třicet vteřin se mohl vrátit do hry, neboť Milan Preussler snížil na 4:3. První dvě minuty druhé třetiny hráli varnsdorfští další přesilovku. Na trestné lavici za hákování odpočíval Havel, ale překonat kompaktní obranu hostů bylo nad jejich síly. Ve dvacáté čtvrté minutě se přeci jen dočkali. Na 5:3 zvyšoval František Prokop střelou z úhlu. Ale to bylo naposledy, kdy českolipský gólman kapituloval. Během dalších deseti minut domácí neproměnili tři vyložené šance. A hosté trestali. Od třicáté druhé minuty hráli přesilovku a nabídnutou výhodu za necelých třicet vteřin Radek Holčák přetavil v další branku, 5:4. Stejnou šanci měli od třicáté páté minuty i domácí, ale opět ji nevyužili. Stejně jako českolipští od třicáté osmé. Do konce třetiny sice další branka nepadla ale domácí čím dál tím méně stíhali. Poslední třetinu začali českolipští útočněji a ve čtyřicáté třetí minutě Vítek Dvořák po zmatku, spíš chybě, domácí obrany, vyrovnal na 5:5. To je povzbudilo a domácí se jen s obtížemi bránili jejich útokům. Ve čtyřicáté šesté minutě byl za podražení vyloučen Prokop a za dvacet čtyři vteřin to bylo 5:6, skóroval Milan Pressler. Varnsdorfští se snažili o vyrovnání, ale hosté dobře zvolenou taktikou jim nedávali šanci na vstřelení branky. I když šance tu byly. Přesilovka od padesáté druhé minuty, nevyužita. Další od padesáté čtvrté a padesáté páté dokonce pět na tři! Opět nevyužito! To posílilo sebevědomí hostů, kteří taktickou a obětavou hrou zvládli závěrečnou, téměř dvou minutovou, hru bez brankáře domácích. Naopak, devět vteřin před závěrečnou sirénou se jim podařilo pojistit výsledek střelou do prázdné branky a zaslouženě si odvést tři body.

Statistika zápasu :

Domácí :  1. Jaroslav Matějka, 12. David Rubeš (Martin Žďánský), 13. Jaroslav Matějka (Martin Kvaček), 13. Ondřej Černý (Jaroslav Matějka), 23. František Prokop Černý (Jaroslav Matějka)
Hosté    :  9. Tomáš Kouřil (Vítek Dvořák), 15. Václav Novák, 18. Milan Preussler (Lukáš Krupička), 32.  Radek Holčák (Ondřej Veber), 42.Vítek Dvořák, 47. Milan Preussler (Václav Novák), 60.  Radek Holčák (Milan Preussler)

Tresty    :   8:12 minuty
Využití   :   0:3, oslabení 0:1
Diváci    :   90

Utkání řídili : hlavní : Aleš Touš, čárový : Tomáš Mareš, Petr Krejbich

Průběžná tabulka soutěže k 8.2.2020 :

P Tým Z V VP PP P Skóre B
1. HC Stavební stroje Jičín 15 15 0 0 0 117:28 45
2. HC Frýdlant 16 11 0 0 5 71:63 33
3. HC Turnov 1931 z.s. 16 9 0 1 6 70:56 28
4. Lomnice nad Popelkou 17 8 1 1 7 76:85 27
5. HC Slavoj Liberec 15 6 1 0 8 77:76 20
6. HC TS Varnsdorf 16 3 0 0 13 52:96 9
7. HC Česká Lípa 17 2 0 0 15 51:110 6