2020HokejSport

HC TS Varnsdorf – ohlédnutí za sezonou 2019/20

Hokejová sezona 2019/20 byla předčasně ukončena vyhlášením nouzového stavu vládou České republiky, a to od 12. března 2020. Některé soutěže stihly odehrát všechny zápasy, některým do finále chybělo málo. Varnsdorfský hokejový klub může být, i přes nedokončené soutěže, s letošním účinkováním svých týmů, spokojen. I když, vždy je co zlepšovat. A-tým na začátku sezony namlsal své fanoušky několika slibnými výkony, ale v průběhu sezony postupně upadl do svého obvyklého standartu. A tak šesté místo v tabulce Krajské ligy mužů Libereckého kraje je již několik sezon jeho maximem.

HC TS Varnsdorf – dorost – sezona 2019/20

Zajímavější, a jistě i příjemnější, je pohled na výsledky mládežnických kategorií klubu, a to starších žáků a dorostu. Starší žáci HC TS Varnsdorf v soutěži „Liga starších žáků B skupina 28 – Liberecká II.“ obsadili v předčasně ukončené soutěži druhé místo, když na první příčku ztráceli tři body, ale měli dvě utkání k dobru.
Ještě lépe si vedli dorostenci HC TS Varnsdorf, kteří postoupili ze základní části soutěže, Ligy dorostu skupiny C, do nadstavbové části, skupiny T, ze třetího místa. Ale tato část sezony je zastihla ve vynikající formě. V tabulce nedokončené nadstavbové části skončili na druhém místě o dva body za prvním týmem, HC Letci Letňany, který ale měl odehráno jedno utkání navíc. I tak je to výborný výsledek. Co ale potěšilo věrné fanoušky především, byla předvedená hra a touha po vítězství i za nepříznivého vývoje utkání.

HC TS Varnsdorf – dorost – sezona 2019/20

O krátké zhodnocení hokejové sezony 2019/20 jsme požádali sekretáře klubu Josefa Hambálka :

Dorostenecké mužstvo nastupovalo v celé sezoně i nadstavbové části pravidelně s podporou několika hráčů patřící do kategorie starších žáků. I přes tento hendikep dokázalo v základní části porazit většinu favoritů na postup do nadstavbové části – Bílé Tygry Liberec B, HC Děčín, TJ HC Jablonec nad Nisou i HC Česká Lípa! V nadstavbové části velmi silná mužstva – HC Letci Letňany, HC Poděbrady a HC Česká Lípa. Podle ohlasu některých trenérů soupeřů se tak v nedohrané sezóně stali varnsdorfští dorostenci morálními vítězi, jelikož měli odehráno nejméně zápasů, a přesto měli na dosah celkové vítězství! Soutěže dorostu a starších žáků jsou finančně velmi náročné a oddíl stojí ročně více jak půl milionu Kč. K této částce přispívá celá řada firemních sponzorů a město Varnsdorf. Přestože mužstva startovala v soutěžích spadajících do hokejové gesce Libereckého kraje, na jejich činnost přispěl ze svého rozpočtu také Krajský úřad Ústeckého kraje v rámci programu – Podpora od Ústeckého kraje na udržení hokeje na Šluknovsku.

HC TS Varnsdorf – dorost – sezona 2019/20
HC TS Varnsdorf – dorost – sezona 2019/20
HC TS Varnsdorf – dorost – sezona 2019/20