2020FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Hradec Králové 1:2 (0:1)

V osmnáctém kole FNL se na varnsdorfském trávníku 26. května 2020 představilo mužstvo FC Hradec Králové. Před domácími byl těžký úkol. Získat body a vzdálit se od nebezpečných sestupových pozic. V průběžné tabulce jim sice zatím patří třináctá příčka za patnáct bodů, ale moc jistoty jim to nedává. Jenže hostům se letos daří. O tom svědčí třicet jedna bodů na jejich kontě.

Varnsdorfští začali utkání nebojácně. Tlačili se do útoku a výsledkem byla série rohových kopů, které ale hradecká obrana i s notnou dávkou štěstí úspěšně vyřešila. To domácí obrana se nechala ve dvanácté minutě zaskočit po rozehrávce standartky, když nestihla pokrýt z pravé strany nabíhajícího Vlkanova, a ten nedal brankáři domácích Samoelovi šanci, 0:1. Do konce první části varnsdorfští sice měli míč častěji pod kontrolou, ale daleko od branky hostí. Jejich pokusy o zakončení byly neefektivní a když jedinou šanci, hlavičku Martina Zakouřila zlikvidoval brankář hostí, stav se již nezměnil.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva značně nabuzená a výsledkem byla celá řada ostrých zákroků. V padesáté druhé minutě vytáhl hlavní arbitr pro hradeckého Roberta Jukla druhou žlutou kartu a poslal ho předčasně do sprch. Domácí ožili a přesilovku využili už po pěti minutách, když Erik Micovčák posunul míč na středem nabíhajícího Davida Bredu, jenž byl na hranici velkého vápna atakován a poroučel se k zemi. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Martin Kouřil, 1:1. Kdo ale čekal, že hra varnsdorfských bude dál eskalovat, byl zklamán. A hradečtí to vycítili a v sedmdesáté první minutě po rychlém, přímočarém brejku napravil své zaváhání z obrany hradecký Mejdr, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Samoelem a skluzem skóroval, 1:2. Varnsdorfští se sice snažili o zvrat, ale ani série střídání, ani série několika náznaků slibných akcí, ke kýžené brance nevedla. Bodová ztráta je dalším varováním, neboť jejich soupeři, bojující o záchranu naopak bodovali. Což není příjemný stav.