2020FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Viktoria Žižkov 0:4 (0:1)

Ve dvacátém kole FNL přivítali varnsdorfští na svém trávníku 2. června 2020 pražský tým FK Viktoria Žižkov. Po celkem překvapivém vítězství v minulém kole nad mužstvem FC Vysočina Jihlava 2:1, očekávali domácí fanoušci, alespoň ve skrytu duše, že další důležité tři body v boji za záchranu zůstanou v Kotlině. Jenže jejich dnešní soupeř se po nucené přestávce soutěže, i přes nečekanou prohru v minulém kole v Chrudimi, představil v dosavadních zápasech ve velmi dobré formě.

Varnsdorfští od začátku utkání byli pod tlakem hostů a nic na tom neměnilo několik jejich slibných pokusů o útok po pravé straně. Žižkovští byli rychlejší a důraznější ve startu na míč a když k tomu přidali i rychlou kombinaci směrem dopředu, nelze se divit, že domácí defenzíva měla plné nohy práce! Ve dvacáté druhé minutě ji musel zachraňovat Samoel, když zlikvidoval pokus o dorážku žižkovského Vůcha z malého vápna. Domácí si i pod tlakem dokázali vytvořit gólovou šanci, ale Novák z hranice velkého vápna netrefil téměř prázdnou branku. To bylo na hodně dlouhou dobu z jejich stany všechno. A hosté trestali. Ve čtyřicáté první minutě předvedli parádní, rychlou akci na jejímž konci byl Jaroslav Diviš, 0:1. První poločas se dohrál za vydatného deště, bez šancí i změny stavu.

Obraz hry se ani v druhém poločase nezměnil, i když se domácí snažili o změnu, hosté prostě byli lepším celkem a když svou převahu dokázali i rychle podpořit gólově, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Nejprve v padesáté první minutě angličákem zvýšil na 2:0 z pohledu hostí Nešický. V padesáté deváté domácí obraně utekl Diviš a jeho přesný křížný centr našel nabíhajícího Vůcha a bylo to již o tři branky! Pak sice hosté polevili a varnsdorfští se postupně vraceli do zápasu, ale když si již konečně vypracovali slibnou šanci, v koncovce selhali nebo je vychytal žižkovský Švenger. V posledních minutách utkání ještě varnsdorfská obrana nechala na holičkách Samoela, kterého na dvakrát překonal Martan.

Pojistka na záchranu se nepovedla. V dalším kole, v sobotu 6.6.2020, je na programu severočeské derby Ústí – Varnsdorf, tak snad jim venkovní pažit bude svědčit víc než ten domácí.