2020FotbalSport

FK Varnsdorf – SK Prostějov 1:3 (1:2)

Po dalším překvapivém venkovním vítězství v minulém kole FNL nad mužstvem FK Ústí nad Labem 3:2, očekávali domácí fanoušci, že důležité tři body v boji za záchranu zůstanou v Kotlině. Ve dvacátém druhém kole se na varnsdorfském trávníku 9. června 2020 představil hanácký tým SK Prostějov.

Varnsdorfští byli od začátku utkání aktivnější a zatlačili hosty na jejich polovinu, ale jejich akce končily na dobře organizované obraně hanáků. V šestnácté minutě si domácí obrana nepohlídala dlouhý nákop za obranu, když ji utekl po pravé straně Lutonský, jenž připravil míč pro Zapletala a ten se nemýlil, 0:1. Ve dvacáté minutě si varnsdorfská defenziva neporadila s další dlouhou přihrávkou za obranu, tentokrát středem hřiště, a unikající hráč byl nedovoleně zastaven již v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil Koudelka, který nedal Samoelovi šanci, i když ten směr vystihl, ale na tvrdou střelu k tyči nedosáhl, 0:2. Varnsdorfským nezbylo, než vše vsadit na ofenzivu. Na prostějovskou branku se valil jeden útok za druhým. Výsledkem byla série přímých a rohových kopů, ale bez brankového efektu. Až ve čtyřicáté první minutě se zblízka prosadil Kocourek a vykřesal pro domácí naději, 1:2.

Druhou půli začali varnsdorfští náporem, ale z jejich hry se vytratila lehkost a nápaditost. Co bylo platné, že si vytvářeli jednu šanci za druhou, když finální střely na branku končily vysoko nad nebo vedle. Hosté se na dostřel Samoelovy branky dostávali sporadicky, ale o to více byli nebezpeční. V sedmdesáté sedmé minutě odpískal hlavní arbitr druhou penaltu proti domácím za hru rukou v pokutovém území. Prostějovský Rolinc ji proměnil, 1:3. Do konce utkání se varnsdorfští snažili o korekci výsledku, ale obrana hostů i brankář byli proti. Chyběla přesnost v zakončení.

Domácí tým sice na venkovní vítězství nenavázal, ale zlepšená předvedená hra je příslibem do dalších bojů.