2020FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Slavoj Vyšehrad  2:2 (0:1)

Po porážce v minulém kole na hřišti FK Pardubice, lídra soutěže 2:0, stál před domácími fotbalisty jasný úkol. Konečně doma bodovat. Ve dvacátém čtvrtém kole se ve varnsdorfské Kotlině 19. června 2020 představil pražský tým FC Slavoj Vyšehrad.

Úvod utkání lépe vyšel hostům a již v osmé minutě, zásluhou Suchana, šli do vedení. Domácí se sice velmi brzy vrátili do hry a začali diktovat tempo hry. Jenže co byla platná převaha ve středu pole a před šestnáctkou soupeře, když chybělo přesné zakončení. Za vytrvalého deště, na promáčeném trávníku se hosté stáhli na svou půli a čekali na možnost rychlého brejku. I když na obou stranách bylo několik šancí, žádná neskončila gólovou realizací.

Druhou půli začali varnsdorfští katastroficky. Ve čtyřicáté šesté minutě utekl obraně Laňka a nedal Samoelovi šanci, 0:2! Varnsdorfští trenéři prostřídali hráče a výsledek se dostavil. Hra se zrychlila a přenesla před branku Slavoje. Výsledkem byla série rohových kopů i střel, sice nepřesných na branku hostů. V padesáté páté minutě byl v pokutovém území po samostatné akci faulován Erik Micovčák a nařízený pokutový kop Martin Kouřil s přehledem proměnil, 1:2. A když v šedesáté osmé minutě Daniel Novák parádní hlavičkou podruhé překonal brankáře hostů a vyrovnal, zdálo se, že kýžené tři body by konečně mohli ve Varnsdorfu zůstat. Ale hosté přidali a naopak domácí slevili v nasazení. Hra se přelévala od jedné branky ke druhé a oba brankáři předvedli několik povedených zákroků. Nakonec dělba bodů byla spravedlivá.