2020FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Po venkovní porážce na hřišti FC Sellier & Bellot Vlašim 2:1, stál před domácími fotbalisty, ve dvacátém šestém kole F:NL přetěžký úkol. Konečně doma bodovat. Jenže do varnsdorfské Kotliny 24. června 2020 přijel jeden z kandidátů na postup, brněnská Zbrojovka.

Od úvodního hvizdu bylo jasné, že hosté nepřijeli bránit, a i když se domácí snažili, přece jen byli většinu času prvního poločasu pod mírným tlakem. Moravané se činili, ale i varnsdorfští měli několik dobrých šancí. V deváté minutě prudkou ranou vyzkoušel pozornost brněnského brankáře Šustra z pravé strany domácí Jakub Barac, ale neuspěl. Po sérií ataků před domácí brankou se další velké vzrušení odehrálo okolo třicáté minuty. Hosté založili útok na pravé straně a k míči se dostal Pachlopník, který se ve vápně obtočil kolem Kouřila. Ten jej fauloval a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Přichystal, jeho pokus na pravou stranu sice brankář Samoel vystihl, ale na míč nedosáhl. Naštěstí pro něj exekutor netrefil bránu. V závěru první půle byli hosté blízko ke vstřelení branky, ale varnsdorfská obrana byla na místě.

V druhé půli se ani jedno mužstvo dopředu moc nehnalo. Byl to více boj o míč ve středu hřiště. I když náznaky šancí byli na obou stranách přece jen dominovaly zajištěné obrany. O osudu utkání rozhodlo posledních deset minut. Zbrojovka vsadila vše na útok a domácí se jen velmi těžko dostávali na polovinu soupeře. V osmdesáté páté minutě se sice dostali na dostřel zbrojovácké branky, ale akci nedotáhli do konce, ztratili balon a z rychlého protiútoku vedeného Vaňkem, po přihrávce Janu Hladíkovi, kterému se podařil slalom přes několik varnsdorfských obránců, se podařilo přesně vystřelit z hranice velkého vápna. Samoel byl proti střele bezmocný. Hlavní arbitr sice nastavil další čtyři minuty, ale domácím se nepodařilo učinit malý zázrak v podobě vstřelení vyrovnávací branky. Bohužel Zbrojovka Brno si z Varnsdorfu odvezla všechny body, i když jejich dělba by více odpovídala průběhu zápasu.