2020FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Dukla Praha 2:2 (0:2)

Ve třetím domácím utkání F:NL varnsdorfští fotbalisté 27. září 2020 přivítali v Kotlině pražské mužstvo s dlouhou a bohatou historií, FK Duklu Praha.

Prvních pět minut zápasu patřilo domácím, když se nebojácně pustili do pražanů. V páté minutě mohli jít do vedení. Do vyložené šance se dostal Ondřej Kocourek, ale v koncovce se mu příliš nedařilo a trefil jen boční síť soupeřovy branky. Dukla také měla možnost otevřít skóre, jenže Lukáš Buchvaldek z malého vápna napálil míč nad břevno varnsdorfské branky. Ale tato akce ji povzbudila, přidala a do konce prvního poločasu na trávníku jasně dominovala. Skóre se poprvé změnilo v sedmnácté minutě, když si na centr za domácí obranu naběhl Robert Kovaľ a v souboji jeden na jednoho nedal brankáři Adamu Richterovi šanci, 0:1. Domácí obrana sice dokázala úspěšně eliminovat další akce, ale mužstvu na útok již mnoho sil nezbývalo. Přesto si z ojedinělé brejkové akce dokázala vypracovat druhou slibnou šanci. K zakončení se dostal opět Ondřej Kocourek. Tentokrát sice vystřelil do prostoru mezi tyčemi, ale bohužel trefil vyběhnuvšího brankáře hostů Filipa Radu. Do konce první půle se skóre měnilo ještě jednou. V závěru domácím již evidentně ubývaly síly. Útok Dukly ve vápně zastavil Pavlo Rudnytskyy, ale jeho počínání posoudil rozhodčí jako faul a nařídil penaltu. Míč si na značku pokutového kopu postavil Lukáš Buchvaldek a s přehledem ho proměnil, 0:2. Tak také skončila první část utkání.

Druhý poločas začali lépe opět domácí. Snažili se, ale jejich snaha troskotala v neefektivnosti útočných akcí. Zápas dostal nový náboj v šedesáté minutě. Varnsdorfský trenér David Oulehla poslal na trávník dva čerstvé hráče, Patrika Schőna a Matěje Šimona. Ofenziva se rozhýbala směrem dopředu. V šedesáté deváté minutě si Patrik Schön naběhl na krásný pas Adama Ondráčka, přeloboval brankáře Filipa Radu, snížil na 1:2 a vykřesal naději na zisk alespoň jednoho bodu. Dukla do této doby hrála profesorský fotbal s vědomím dvoubrankového náskoku. Nyní se snažila vrátit do utkání, ale varnsdorfští jim to neumožnili. Otevřeli hru, a tlačili se do zakončení. Tentokrát obrana Dukly měla plné nohy práce a jen s vypětím stíhala odvracet nebezpečné akce domácích. Ale jejich brejkové akce byly také nebezpečné. Své umění musel předvést také domácí brankář Adam Richter, když střelu Marka Fábryho vytáhl nad břevno. Odměna za snahu pro varnsdorfské přišla v osmdesáté druhé minutě. Samuel Dancák fauloval ve vápně, a tentokrát kopali penaltu domácí. Míč si na značku pokutového kopu postavil Adam Ondráček a přestože Filip Rada vystihl směr střely, proměnil ho, 2:2. Do konce utkání se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale utkání skončilo zaslouženou remízou. Necelá šestistovka diváků viděla dramatický zápas okořeněný čtyřmi brankami.