2019MotoSport

18. Global Assistance Setkání mistrů Sosnová 2019

Podzimní čas anket a hodnocení sezony 2019 je tady. Jednou ze sportovně společenských akcí bylo i setkání mistrů motoristického sportu na Autodromu v Sosnové u České Lípy, které se konalo 2.-3.listopadu 2019. Diváci mohli sledovat zápolení soutěžních jezdců rally, rallycrossu a autokrosu současnosti, které bylo doplněno soubojem vozů třídy historic.

Sobotní program byl vyhrazen volným jízdám. Po dráze se celý den proháněla skupina vozů se zájemci z řad diváků, kteří si užili chvilkové opojení při jízdě v pravém motoristickém speciálu. A navíc vedle mistra volantu. Třeba Václava Pecha, Vojty Štajfa, Honzy Černého a dalších. Občas zbyl čas i na jízdu bokem pro hrstku fotografů a skalních fanoušků, kteří i přes nepřízeň počasí s potěšením sledovali dění na dráze. Případně v depu, kde měli možnost si zblízka prohlédnout techniku nebo ukořistit selfíčko se svým idolem.

Nedělní program „ostrých“ závodně exhibičních jízd přilákal na tribuny značné množství diváků, kteří sledovali souboj jezdců s chronometrem. Nejlepší semifinálová čtveřice v každé třídě se ve finálové jízdě utkala o místa na stupních vítězů. V nejprestižnější třídě a letošním vítězem se stal Petr Semerád, který startoval s vozem Škoda Fabia R5 evo.

Kompletní výsledkový servis naleznete zde.