2020FotbalSport

FK Varnsdorf – MFK Vítkovice 3:1 (2:0)

Po venkovní porážce na hřišti FK Baník Sokolov 1:0, se boj o záchranu dost zdramatizoval. Ve dvacátém osmém kole F:NL, 6.července 2020, vbíhali domácí fotbalisté na pažit svého stadionu k osudovému utkání ročníku. Jen vítězství udrželo naději na záchranu, prohra by znamenala další nevyhnutelné fatální komplikace a záchrana by byla již jen v teoretické rovině. Stejně nastavené to měl i soupeř z ostravska, fotbalisté MFK Vítkovice. Pro ně by prohra znamenala již definitivní verdikt, sestup.

Od úvodního hvizdu domácí na svého soupeře vlétli a již ve čtvrté minutě se jim podařilo dotáhnout útok vedený z pravé strany, který úspěšně zakončil Patrik Schön. Zaskočený soupeř se snažil o kontra, ale v deváté minutě si nepohlídal varnsdorfský útok tentokrát vedený z levé strany, který hlavou nekompromisně zakončil Adam Ondráček. Krásný vstup do utkání, devátá minuta a stav 2:0! Domácí měli celý první poločas utkání pod kontrolou, ale úspěšně zakončit některou z dalších akcí se jim nepodařilo.

Úvod druhého poločasu patřil hostů, ale domácí obrana, někdy se štěstím vyřešila všechny ošemetné situace. Naopak. V šedesáté osmé minutě si na centr ve vápně naskočil David Breda a potřetí překonal brankáře hostů. Dalších patnáct minut hosté vše vsadili na útok a varnsdorfská obrana i brankář Samoel museli čarovat, aby udrželi čisté konto. To se jim podařilo až do devadesáté minuty. Z nařízeného přímého kopu se krásně přes zeď do šibenice trefil Ondřej Chvěja. Spokojení varnsdorfští fanoušci poděkovali potleskem za krásný fotbalový moment, který nic neměnil na zaslouženém domácím vítězství. Dvě kola před koncem soutěže mají varnsdorfští hráči svůj osud ve svých rukou.