2020FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Fotbal Třinec 1:0 (1:0)

V prvním utkání nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali varnsdorfští v severočeském derby, na ústeckém pažitu, 0:0 a do tabulky si připsali první bod. Druhé utkání odehráli již na svém domácím hřišti. 30. srpna 2020 přivítali severomoravský celek, FK Fotbal Třinec.

První poločas nabídl necelé čtyřstovce diváků oboustranně snaživý fotbal, ale s celou řadou nepřesností. V první čtvrthodině sice domácí byli aktivní, ale chyběl klid a přesnost v zakončení. Přesto si vypracovali slibnou šanci, kterou neproměnili. Téměř z protiútoku zahrozili hosté a jen branková konstrukce zachránila domácího gólmana Adama Richtera před pohromou. Ale v devatenácté minutě to už bylo pro varnsdorfské veselejší. Kapitán mužstva Pavlo Rudnytskyy technickou střelou překonal brankáře hostů, 1:0. Třinečtí se vrhli do útoku, ale naráželi na dobře organizovanou obranu domácích a zároveň čelili jejich rychlým brejkům. Nic nevytěžili ani z náporu před poločasovým odchodem do kabin, a tak první půle skončila za stavu 1:0 pro varnsdorfské.

Celý druhý poločas se víceméně hrálo na jednu branku, a to varnsdorfskou. Hosté se urputně snažili o korekci skóre, ale zahuštěný prostor před domácí šestnáctkou jim moc šancí na kombinaci nedával. Varnsdorfští sice měli několik šancí v podobě brejků, ale nenaložili s nimi moc dobře. Co se jim nedařilo v útoku, to se jim podařilo v obraně. I přes hektický, nervózní závěr uhájili vedení, připsali si první vítězství v novém ročníku soutěže a do tabulky připsali tři body.