2021FotbalSport

FK Varnsdorf – 1. SK Prostějov 2:4 (1:1)

V prvním jarním utkání F:NL přivítali varnsdorfští fotbalisté 7. března 2021 na svém stadionu hosty z Hané, mužstvo 1. SK Prostějov. Utkání se odehrálo opět před prázdnými tribunami.

Úvod utkání patřil domácím hráčům, ale jejich aktivní pojetí v podobě napadání rozehrávky soupeře, jim dlouho nevydrželo a prostějovští rychle vyrovnali hru. Přesto první se ze vstřelené branky radovali domácí. Ve dvacáté páté minutě se k přímému kopu z hranice velkého vápna postavil Adam Ondráček a přes zeď se parádně trefil. Brankář hostů neměl šanci, 1:0. Jenže vedení jim vydrželo deset minut. Ve třicáté šesté minutě byl v pokutovém území nedovoleně zastaven průnik prostějovských a nařízený pokutový kop Jakub Kopřiva s přehledem proměnil, 1:1. Za tohoto stavu také skončil první poločas.

Druhá půle byla oboustranně dost vyhecovaná a hlavní arbitr měl dost práce s uklidňováním hráčů a když to nepomáhalo začal udělovat žluté karty. Varnsdorfští se tlačili do útoku, ale prostějovští byli efektivnější a nebezpeční v při realizaci brejkových akcí. V padesáté minutě domácí obraně po lajně upláchl Jan Koudelka a přesnou zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Jakuba Kopřivu. Ten se střelou z první podruhé zapsal do listiny střelců, 1:2. V padesáté čtvrté minutě stálo při varnsdorfských štěstí, když bomba Solomona Omale jen orazítkovala břevno. Zato v sedmdesáté páté minutě to již začalo být s domácími zlé. Tomáš Zlatohlávek si naběhl na dlouhý odkop mezi stopery, doběhl až do vápna a v pohodě zvýšil na 1:3. Trenér varnsdorfských promíchal sestavu několika střídáními ve snaze o zvrat a téměř se mu to povedlo. V sedmdesáté osmé minutě na sebe vzal odpovědnost Ondřej Bláha. Po levé straně se probil do vápna a nekompromisně zakončil, 2:3. Naděje domácích alespoň na bod se rozplynula za další tři minuty, když Jakub Matoušek po rychlém brejku zužitkoval zpětnou přihrávku, 2:4. Do konce utkání se již jen taktizovalo a udělovaly žluté karty. Prostějov si z Varnsdorfu odvezl tři body, popravdě řečeno, zaslouženě.