2021FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)

Středeční zápas 5.května 2021 Varnsdorfu s Jihlavou přinesl souboj týmů ze spodní poloviny tabulky. Tomu odpovídala také předvedená hra především v prvním poločasu. Ten byl plný nepřesných přihrávek a nedovolených zákroků. Za pětačtyřicet minut si jedinou střelu, ještě k tomu mimo tři tyče, připsali hosté ve dvacáté minutě. O deset minut později si Hasil vysloužil žlutou kartu poté, co ostře zastavil Patráka.
Do druhé půle vstoupila obě mužstva aktivněji. Hra se zrychlila a zpřesnila, čemuž dopomohli i střídající hráči. Pavel Drsek, trenér domácích, posílil především záložní řady. A byl to právě Kocourek, který stál za většinou akcí svého týmu. S první střelou v druhém poločase ale přišli hosté. Patrák v 61. minutě zkusil přízemní střelu, ovšem minul o půl metru. Podobnou střelu předvedl na druhé straně Lehoczki, ale ani jeho pokus nebyl úspěšný.
Jako blesk z čistého nebe přišla gólová situace Varnsdorfu v 73. minutě. Kubista dostal míč do běhu na levé straně hřiště a přihrávkou pod sebe vybídl Patrika Schöna, který střelou do protipohybu otevřel skóre utkání a prolomil střelecké trápení svého týmu.
Klub ze Šluknovského výběžku se však z vedení radoval pouze deset minut. Rychlá akce Jihlavy v 82. minutě skončila vyrovnávací brankou. Filip Vedral si nalezl míč na hranici rohu pokutového území a tvrdou střelou propálil Richtera.
Varnsdorf tak ani na pátý pokus nevyhrál a v tabulce se propadl na jedenácté místo s pětadvaceti body. Jihlava zůstává devátá s body sedmadvaceti.

Komentář – převzeto z fnliga.cz.