2021FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Hradec Králové 1:1 (1:1)

V 24.kole F:NL, 16. května 2021, se na varnsdorfském pažitu představilo mužstvo z východu Čech, FC Hradec Králové. Tým, který má již jistý postup do FORTUNA:LIGY. To domácí mají jiné starosti. Jejich dosavadní bodový zisk a postavení v tabulce jim moc klidný závěr letošní soutěže nezajišťuje, i když na sestup to nevypadá, přesto do konce zbývá odehrát ještě tři zápasy a stát se může cokoli. Proto se před úvodním hvizdem hlavního arbitra nabízela otázka, kolik bodů zůstane po devadesáti minutách hry v Kotlině.

Za příjemného květnového počasí viděla necelá dvoustovka diváků na stadionu a necelých tři sta diváků na streamu utkání s dvěma rozdílnými poločasy. První patřil hostům. Byli aktivnější, fotbalovější a jejich akce byly nebezpečné. Domácí obrana odváděla dobrou práci, ale v ofenzivě bylo dost nepřesností. A když již měla možnost se předvést, její pokus o útok skončil dříve, než začal, díky důraznému obrannému valu hostů. Ale že i ten je překonatelný se varnsdorfští přesvědčili ve třicáté první minutě. Rychlá akce začala u Ondřeje Kocourka, který převzal míč ve středu hřiště a přihrávkou do ulice poslal Patrika Schöna do úniku, vyhrál sprinterský duel s Čechem, obešel i hradeckého brankáře Vízka a zasunul míč do odkryté branky – 1:0. Krásná akce. Vstřelená branka jim pomohla. Vyrovnali hru, ale jejich další akce již brankou neskončily. Zato východočeši ve čtyřicáté čtvrté minutě předvedli obdobnou brankovou akci jako domácí. Na jejím konci byl David Doležal, který nedal Adamovi Richterovi šanci a vyrovnal.

Druhá část utkání byla pod taktovkou varnsdorfských hráčů. Na branku hradeckých jedna akce za druhou, ale ze své aktivity, kromě několika rohových kopů a nepřesných střel na bránu, nic nevytěžili. Přesto jejich herní projev byl velmi pozitivní. Posledních deset minut utkání bylo o opatrné oboustranné snaze strhnout vítězství na svou stranu. Což se ani jednomu mužstvu nepodařilo. Remíza je vzhledem k průběhu utkání, spravedlivá. Hosté neutrpěli porážku a pro domácí má bod cenu, když ne zlata, tak stříbra určitě. Co varnsdorfské fanoušky asi potěšilo nejvíce, byl herní projev jejich mužstva ve druhé části utkání.