2021FotbalSport

FK Varnsdorf – MFK Vyškov 2:1 (1:1)

V pátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA přivítali varnsdorfští na svém pažitu v Kotlině 22.srpna 2021 nováčka z Moravy, tým MFK Vyškov. Z venkovního utkání minulého kola si přivezli z Příbrami bod za výsledek 2:2. Téměř pět set diváků bylo zvědavo, zda i doma potvrdí svou dosavadní letošní vítěznou vlnu.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a již v šesté minutě hostující obraně, po krásném kolmém centru mezi zadáky, unikal varnsdorfský útočník. Vyškovský Štěpánek ho nastavil zápasnickým chvatem, který rozhodčí ocenil jen žlutou kartou. Kdyby vytáhl červenou asi by moc neprotestoval. Za minutu obdobnou akci předvedli vyškovští a Bienvenue Kanakimana byl úspěšnější. Utekl varnsdorfským bekům, překonal Adama Richtera a otevřel skóre, 0:1. Obdržená branka varnsdorfské zdravě nakopla. Snažili se rychle vyrovnat, ale vyškovští se stáhli do bloku, začali bránit výsledek za pomoci zdržovací taktiky. Velkou šanci na skórování měl v devatenácté minutě Pavlo Rudnytskyy, který po standardní situaci dostal přihrávku do volného prostoru, ale brankář hostí Šusta včas vyběhl a skákající balón před ním uklidil do autu. Na druhé straně se nenápadnou střelou neprosadil Vintr. Domácí fanoušci se branky dočkali ve třicáté třetí minutě. Adam Ondráček dostal přesnou přihrávku do ulice, utekl vyškovským bekům, obešel vybíhajícího Šustra a skóroval do prázdné branky, 1:1.  Krásná akce.

Druhý poločas začali aktivněji hosté. Jejich akce ale postrádaly přesnost a varnsdorfští jim v tom zdatně sekundovali. Sice se hrálo nahoru dolů, ale moc fotbalové krásy v tom nebylo. Oba trenéři na vývoj utkání reagovali sérií střídání. A oboustranná snaha o vstřelení vítězné branky přinesla další vzruch na trávník. Nejdříve měli blíže k radosti domácí, ale jejich zakončení nebylo přesné nebo dostatečně razantní. To hosté byli k vytoužené brance velmi blízko v osmdesáté čtvrté minutě. Kdy se po závaru ve vápně dostal k míči Kanakimana, ale jeho tutovku parádním zákrokem zlikvidoval Adam Richter. Následnou dorážku na brankové čáře zastavil jeden z obránců. Za dvě minuty se Kotlina konečně dočkala. Rychlý útok krásnou střelou zakončil Oliver Velich, 2:1. V nervózním závěru si domácí výhru pohlídali a tři body zůstaly ve Varnsdorfu.