2021FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Sellier & Bellot Vlašim 3:1 (2:0)

Ve čtvrtém domácím utkání F:NL přivítali varnsdorfští na svém stadionu 12.září 2021 soupeře ze Středních Čech – FC Sellier & Bellot Vlašim. Jeho vizitka byla dost přesvědčivá. V dosavadních šesti kolech nastřílel soupeřů nejvíce branek – 16!

Kdo přišel podpořit domácí hráče na stadion, musel být s průběhem utkání maximálně spokojen. Především prvních třicet minut varnsdorfští předváděli fyzicky velmi náročný, ale přitom pohledný útočný fotbal. Včetně napadání soupeře již na jeho polovině při rozehrávce. Hosté byli pod tlakem a jejich veškeré aktivity směřovaly k eliminaci útoků domácích. Ti měli šancí na rozdávání. První již ve čtvrté minutě, ale Dordičova hlavička ještě šla mimo branku. V patnácté minutě to již vyšlo. Pohledná akce začala u Dordiče, který zatáhl míč na střed hřiště, odkud přihrávkou vybídl Schöna ke krátkému sprintu, a ten zpětnou přihrávkou našel ve vápně nabíhajícího Tomáše Lauka, jenž se nemýlil, 1:0. Branka domácí povzbudila. Ve dvacáté sedmé minutě se pustil odvážně do vápna Durdič, prostřelil brankáře hostů, ale trefil jen tyč jeho branky. To ve třicáté první minutě už vše klaplo. Po rychlé rozehrávce se Patrik Schőn dobře orientoval v šestnáctce, obešel beka a střelou k zadní tyči zvýšil na 2:0. Do konce první půle sice vlašimští vyrovnali hru, ale kontrolu nad ní měli domácí.

Bylo jasné, že druhá půle začne náporem hostů. Jejich pozměněná jedenáctka se s vervou pustila do varnsdorfské a první šance v podobě střeleckých pokusů na sebe nenechaly dlouho čekat. Stupňovaný tlak jim přinesl úspěch v šedesáté čtvrté minutě. Rychlý brejk do rozhozené domácí obrany rozběhl Višinský, který našel Denise Alijagiče a ten nedal Richterovi šanci, 2:1. Varnsdorfští se sice tlačili na polovinu hostů, ale ti přece jen měli více ze hry. Domácí trenér reagoval na vývoj utkání sérii střídání. Přesto vlašimští měli několik dobrých šancí na vyrovnání, ale největší, pokus Červenky, zlikvidoval Richter. Rozhodnout utkání mohl v osmdesáté minutě varnsdorfský Šimon, ale místo střely zvolil kličku, kterou vlašimský Řehák vystihl. V nervózním závěru o osudu utkání v nastavení rozhodl Patrik Schőn. Krásnou křížnou přihrávku z křídla mu poslal Pavlo Rudnytskyy, 3:1. Hosté se snažili závěr utkání zdramatizovat. Ale jejich snaha stačila jen na dva rohové kopy. Varnsdorfská obrana komplikace nepřipustila a po závěrečném hvizdu si celá jedenáctka zaslouženě užívala vítězství.

Přes šest set diváků odcházelo ze stadionu spokojeno. A to nejen výhrou, ale především předvedeným výkonem, který dělá fotbal krásnou hrou. A tři body do tabulky, to se také cení.