2021FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Fotbal Třinec 5:1 (3:0)

V devátém kole F:NL přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém stadionu 26.září 2021 tým ze Slezska – FK Fotbal Třinec, který zatím okupuje poslední místo průběžné tabulky. V minulém utkání, v severočeském derby, varnsdorfští dost překvapivě prohráli s mužstvem FK Ústí nad Labem, a to v poměru 2:0. Téměř šest set diváků, kteří se přišli na nedělní zápas podívat, bylo zvědavo, zda to byl jen výpadek, nebo že by krize?

Od úvodního hvizdu hlavního arbitra bylo jasné, že domácí chtějí na ústeckou anabázi velmi rychle zapomenout a do Slezanů se pustili s vervou. Na jejich branku se valil jeden útok za druhým. Hráči běhali, napadali, využívali oba křídelní prostory a hosté se jen stěží bránili. Ve třinácté minutě varnsdorfští zahrávali rohový kop. Po zmatku ve velkém vápnu se k míči dostal Marek Richter střelou pod břevno otevřel skóre, 1:0. Branka je zdravě namotivovala a na branku třineckých se dál valil jeden útok za druhým Ve 29. minutě už to bylo o dvě branky. Agilní Patrik Schön místo sprintu po lajně zamířil s balonem na střed hřiště a přesnou přihrávkou do pokutového území našel volného Matěje Kubistu, který střelou do protipohybu zvýšil na 2:0. Třetí branku zařídil aktivní Dordič, který se pustil odvážně do velkého vápna, byl sražen a nařízen byl pokutový kop. Ten bezpečně střelou k pravé tyči proměnil Martin Kouřil. Běžela třicátá druhá minuta a na ukazateli skóre byl stav 3:0. Do konce první půle musel krotit horké hlavy hlavní rozhodčí, což se mu podařilo díky několika žlutým kartám.

Úvod druhé části zápasu patřil hostům a již ve čtyřicáté deváté minutě byli úspěšný, když Adama Richtera překonal třinecký Václav Juřena. Domácí přidali, vyrovnali hru a v šedesáté páté minutě předvedl krásnou akci Patrik Schön zakončenou střelou k levé tyči zvýšil už na 4:1. V závěru utkání pátou branku přidal Adam Ondráček.

Přes šest set diváků odcházelo ze stadionu spokojeno. A to nejen výhrou, ale především předvedeným výkonem, který dělá fotbal krásnou hrou. Varnsdorfská domácí neporazitelnost trvá dál.