2021HokejSport

HC TS Varnsdorf – Stadion Nový Bydžov 5:4 (2:0,1:3,2:1) – junioři

V rámci Regionální ligy juniorů sk. 7-8 v sezoně 2021/22 odehráli varnsdorfští na Zimním stadionu ve Varnsdorfu 14. listopadu 2021 další utkání. Soupeřem jim byl celek ze sedmé skupiny, Stadion Nový Bydžov. Domácí dosud měli pozitivní zápasovou bilanci v poměru šesti vítězství ku pěti porážkám.

Úvodní minuty zápasu moc hokejové krásy nenabídly. Nepřesné akce předváděly oba celky. Přesto se domácí na začátku páté minuty ujali vedení. Postupný útok zakončoval Stanislav Veselý, 1:0. A když na konci sedmé minuty, po individuálním průniku, podruhé propasíroval puk za záda brankářky hostů Natálie Prouzové varnsdorfský útočník Daniel Pech, mohlo se necelé padesátce diváků zdát, že utkání bude jednoznačnou záležitostí. To si asi mysleli i hráči. Hosté toho s postupem času využili a vyrovnali hru. Do konce první třetiny již branka nepadla, i díky tomu, že bydžovští nevyužili přesilovku. Od šestnácté minuty na trestné lavici za podražení odpočíval Damašek.

Druhou třetinu zahájili hosté skvěle. Ve dvacáté první minutě zakončil akci bydžovský Václav Jiránek a snížil na 2:1. V další minutě to začalo na ledu jiskřit a rozhodčí poslal na trestnou lavici odpočívat dva domácí a jednoho hráče hostů. Zdálo se, že se situace uklidnila, ale ve dvacáté šesté minutě po souboji u hrazení zůstal na ledu ležet otřesený bydžovský hráč. Následovala desetiminutovka dohadů, kterou arbitři vyřešili vyloučením domácího Pavlíka do konce zápasu. Další průběh hry moc hokej nepřipomínal. Až když ve třicáté druhé minutě domácí Kamenický zvyšoval na 3:1, zdálo se, že hra dostane spád. Dostala, ale jiný, než si varnsdorfští představovali. Hosté se nevzdávali a postupně brankami ze třicáté šesté a čtyřicáté minuty srovnali stav na 3:3.

Třetí třetina nabídla divákům, když ne hokejovou krásu, tak alespoň urputnost, se kterou šly oba týmy pro body. Nejprve vedení na svou stranu strhli domácí, když na 4:3 zvyšoval Machálek. Radost jim ale nevydržela dlouho. Za dvě minuty vyrovnal bydžovský Jiránek. Když se již zdálo, že utkání půjde do prodloužení, srazila si brankářka hostí lehké nahození puku do branky, 5:4. Následných devadesát vteřin domácí v power play uhráli a připsali si do tabulky další tři body.

Statistika zápasu :

Domácí : 04:09 Stanislav Veselý (Pešek, Kamenický), 06:55 Martin Veroněk, 31:51 Přemysl Kamenický (Pešek), 53:59 Tomáš Machálek (Veroněk), 58:37 Přemysl Kamenický (Jakub Veroněk)

Hosté    : 20:58 Václav Jirásek (Divíšek, Jiránek J.), 35:02 Tomáš Divíšek (Jiránek J.), 39:27 Matěj Vrabec (Divíšek), 56:51 Václav Jirásek (Divíšek, Prouzová)

Tresty    :   33:4 minuty
Využití   :   0:1
Diváci    :   45

Utkání řídili : hlavní : Martin Pulda, čárový : Lukáš Damašek, Bohuslav Tenkrát