2021FotbalSport

FK Varnsdorf – 1. SK Prostějov 3:1 (0:1)

V předposledním domácím utkání přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém stadionu 20. listopadu 2021 v patnáctém kole F:NL moravský tým 1.SK Prostějov.

Vývoj a průběh utkání ovlivnila první akce domácích. Na centr za obranu si výborně naběhl Patrik Schőn. Obránce hostů, Jakub Urbanec ho zastavil faulem a rozhodčí neměl jinou šanci, než tasit červenou kartu. Nečekanému vývoji utkání se kupodivu lépe a rychleji přizpůsobili prostějovští. Sice se stáhli do bloku před šestnáctku, ale na nakopávané balony si nabíhali jejich útočníci. A domácí obrana s nimi měla hodně práce. V jedenácté minutě po rohovém kopu zahrozil Aleš Schuster. Jeho bombu zastavilo břevno Richterovy branky. V devatenácté minutě to již hostům vyšlo. Varnsdorfští na polovině hřiště ztratili balon a hosté z rychlého brejku zakončili jednoduchou akci. Na jejím konci byl Roberto Bartolomeua, 0:1. Domácí sice hráli přesilovku, ale nevěděli, jak ji hrát. Do konce první půle si sice vypracovali dvě dobré šance, ale ani jednu neproměnili.

O přestávce trenér varnsdorfských svým svěřencům jistě důrazně domluvil a na jejich hře to bylo vidět. Začali využívat křídelní prostory a hrstka věrných fanoušků se dočkala prvních šancí. Ale na vyrovnávací branku si museli počkat do šedesáté třetí minuty. Tvrdou ranou z hranice šestnáctky se prosadil Oliver Velich, 1:1. A za dvě minuty to bylo již 2:1. Drzý průnik Patrika Schőna do vápna po zpětné přihrávce zakončil Bojan Bordič. A pro Hanáky bylo ještě hůře. V šedesáté deváté minutě Michal Zapletal fauloval pronikajícího domácího útočníka a po druhé žluté kartě následovala červená a jeho předčasný odchod do kabin. Domácí sice kontrolovali hru, ale všem na stadionu zatrnulo po chybné rozehrávce jednoho z obránců. K míči se dostal útočník hostů, ale nestačil úspěšně zakončit. Na druhé straně obrana prostějovských v osmdesáté šesté minutě vyrobila ve vápnu faul na pronikajícího Patrika Schőna. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Martin Kouřil, 3:1.

Varnsdorfští si po zlepšeném výkonu v druhé půli připsali do tabulky další tři body.