2021HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa 5:3 (0:2,2:0,3:1) – junioři

V 18. kole Regionální ligy juniorů sk. 7-8 ročníku 2021/22 přivítali varnsdorfští na Zimním stadionu 3.prosince 2021 soupeře z osmé skupiny, tým HC Česká Lípa. Domácí dosud měli pozitivní zápasovou bilanci v poměru osmi vítězství ku pěti porážkám.

Již podle průběžného skóre na konci první třetiny se dá usuzovat, že v ní byli hosté lepším mužstvem. A to nejen podle počtu vstřelených branek, ale i v ostatních herních činnostech. Domácí nestíhali. Českolipští byli vždy o něco rychlejší a důraznější. Jejich první branka v deváté minutě padla z hole Pavla Vondry po dlouhodobém držení obranného pásma domácích, kteří byli schopni si oddychnout jen za cenu vyhození kotouče, zakázaného uvolnění. Inkasovaná branka je sice lehce nakopla, ale když se již dostali do obranného pásma českolipských, nevěděli si rady s jejich dobře postaveným obranným valem. Druhou branku českolipských přidal v osmnácté minutě nenápadnou střelou zpoza obránce Martin Stejskal, 0:2.

Druhou třetinu zahájili domácí skvěle. Ve dvacáté druhé minutě zakončil akci Filip Damašek, 1:2. A když se o dvě minuty později individuálně prosadil Jan Vaněk a vyrovnal, zdálo se, že se domácí vrátili do utkání. Ve dvacáté páté minutě českolipský Havel u hrazení nebezpečně atakoval domácího Jarábka, který si to nenechal líbit. Došlo na pěstní výměnu názorů. Po jejím skončení následovala již jen verbální výměna názorů mezi hráči, trenéry a dohady s rozhodčími. Po desetiminutové pauze byly rozdány tresty. Hlavní aktér českolipský Havel, kromě dvou minut za hrubost, vyfasoval navíc dalších pět minut. Domácí Jarábek dostal za hrubost také dvě minuty.  Na ledě bylo více místa, hrálo se 4 na 4. Ve dvacáté osmé minutě byl za hákování vyloučen hráč hostů Samek, a ve třicáté druhé za hrubost odpočíval Čihák. Za držení hole ve třicáté šesté minutě seděl Skalický. Domácí hodně dlouhou početní výhodu nevyužili, i když se snažili, ale hosté dobře a obětavě bránili.

O vítězi utkání tak musela rozhodnout třetí třetina. Domácí se ujali vedení ve čtyřicáté druhé minutě po střele Martina Veroňka, kterou některý z obránců hostů tečoval. Brankář Pech neměl šanci, 3:2. Obdržená branka hosty zaskočila, domácí nakopla. Jejich útoky sice postrádaly herní krásu, ale byly nebezpečné. Jak na zahuštěnou, dobře organizovanou obranu hostů vyzrát ukázal v padesáté druhé minutě druhou brankou v utkání Filip Damašek. Střelou ze střední vzdálenosti zpoza obránce, 4:2. V té době na trestné lavici za faul kolenem odpočíval Lukáš. O dvě minuty později českolipští využili chvilkového polevení varnsdorfských. Martin Stejskal druhou brankou v utkání snížil na 4:3. V poslední pětiminutovce utkání se hosté snažili o zvrat. Navíc od padesáté šesté minuty domácí hráli v oslabení. Rozhodčí jim udělili dvouminutový trest za chybné střídání. Hosté branku nedali. V poslední minutě utkání se odhodlali ke hře bez brankáře. Jenže domácí je vytlačili do středního pásma, následně se zmocnili puku a pro Richarda Sladkého nebyl problém trefit prázdnou branku, 5:3. Tři body zůstaly doma.

Statistika zápasu :

Domácí : 21:21 Filip Damašek (Jarábek), 23:53 Jan Vaněk, 41:22 Martin Veroněk, 51:54 Filip Damašek (Pešek), 59:16 Richard Sladký
Hosté    : 08:25 Pavel Vondra (Havel), 17:40 Martin Stejskal (Vondra), 53:30 Martin Stejskal (Gazsi)

Tresty    :   12:17 minuty
Využití   :   1:0
Diváci    :   55
Utkání řídili : hlavní : Tomáš Kouřil, čárový : Šimon Brňák, Bohuslav Tenkrát

Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L1509

Průběžná tabulka 8. skupina včetně započítaných zápasů se soupeři 7. skupiny:
 

P Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Bílí Tygři B 13 8 1 2 2 91:43 28
2. TJ HC Jablonec n/N. 14 8 2 0 4 100:60 28
3. HC TS Varnsdorf 14 9 0 0 5 64:62 27
4. HC Česká Lípa 15 4 0 1 10 65:103 13
5. HC Frýdlant 16 2 0 0 14 38:110 6