2021HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Frýdlant 2:1 (0:0,1:0,1:1) – junioři

V rámci víkendového dvojzápasu přivítali varnsdorfští hokejoví junioři na svém ledu 5.prosince 2021 tým HC Frýdlant. Mužstvo, které se zatím v soutěži hledá a jeho dosavadní zápasová bilance je dosti děsivá, dvě výhry a čtrnáct porážek. Podle výsledků by bylo snadné se domnívat, že domácí borce čeká lehký zápas. Statistiky a tabulky je jedna věc, ale zápasy se rozhodují na ledové ploše.

Od úvodního buly se domácí tlačili před branku hostů, ve které stál Tadeáš Čaban. A už po několika minutách jim jistě bylo jasné, že vstřelení branky nebude snadná záležitost, neboť Čaban měl svůj den. Zlikvidoval několik výborných šancí Martina Veroňka, odolal ataku téměř celé pětky a když už se zdálo, že branka musí padnout, předvedl parádní zákrok a bylo po varnsdorfské šanci. Nic na tom nezměnily ani dvě oslabení frýdlantského mužstva. Domácí si ale museli dávat dobrý pozor na brejkové akce hostů a bez úhony přečkali dvě oslabení. Proto se poměrně početná skupina diváků v první třetině branky nedočkala.

Druhou třetinu zahájili domácí s ještě větší vervou, ale obrana hostů odolávala. První branka padla při přesilové hře domácích, když na trestné lavici za útok na horní část těla odpočíval frýdlantský Čepelík. Rychlou akci Matěje Pavlíka zakončil Martin Veroněk. Hra se oboustranně přitvrdila a po vzájemné potyčce ve třicáté třetí minutě Čepelíka s domácím Pondělíčkem, si hlavní arbitr povolal oba kapitány k pohovoru. Domluva pomohla, a v dalším průběhu utkání ubylo zákeřností a hrubých faulů. Hra dostala spád i vyšší obrátky ze strany varnsdorfských, ale Čaban ve frýdlantské brance dál čaroval a přiváděl domácí hráče k zoufalství.

Na další branku si diváci museli počkat až do čtyřicáté páté minuty. Na trestné lavici za faul kolenem odpočíval frýdlantský Őszi. Domácí vytušili šanci k navýšení stavu. Jenže na modré obral David Borecký domácího obránce o puk, a i když byl tísněn, mazácky překonal Pecha. Hosté vycítili šanci, ale varnsdorfští se vývojem utkání nedali rozhodit a dál trpělivě hráli svou hru. V padesáté první minutě poslal Veroňek do úniku Přemysla Kamenického a ten, i když byl atakován, z úhlu podruhé prostřelil Čabana, 2:1. V poslední desetiminutovce mělo každé mužstvo výhodu přesilové hry, ale ani jedno ji nevyužilo. Na „papírové“ vítězství se domácí hodně nadřeli, ale tři body zaslouženě zůstaly ve Varnsdorfu.

Statistika zápasu :

Domácí : 28:08 Martin Veroněk (Pavlík), 50:24 Přemysl Kamenický (Veroněk)

Hosté    : 44:32 David Borecký

Tresty    :   10:16 minuty
Využití  :   1:0, v oslabení 0:1
Diváci   :   85

Utkání řídili : hlavní : Tomáš Kouřil, čárový : Šimon Brňák, Bohuslav Tenkrát

Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L1529

Průběžná tabulka 8. skupina včetně započítaných zápasů se soupeři 7. skupiny:

P Tým Z V VP PP P Skóre B
1. TJ HC Jablonec n/N. 15 9 2 0 4 108:67 31
2. HC TS Varnsdorf 15 10 0 0 5 67:63 30
3. Bílý Tygři B 13 8 1 2 2 91:43 28
4. HC Česká Lípa 16 4 0 1 11 72:112 13
5. HC Frýdlant 17 2 0 0 15 39:112 6