2022FotbalSport

FK Varnsdorf – 1. FK Příbram 3:0 (2:0)

V druhém utkání jarní části F:NL 2021/22 přivítali varnsdorfští fotbalisté 13. března 2022 na svém stadionu středočeský tým – 1. FK Příbram. V prvním utkání zavítali na pražskou Spartu a po přesvědčivém výkonu zvítězili 3:0. Co ale potěšilo nejvíce, kromě tří bodů, byla předvedená hra a počet vstřelených branek. Domácí fandové byli zvědaví, zda i v domácím prostředí svou formu potvrdí.

První poločas diváky jistě nezklamal. I když rozjezd varnsdorfských byl pozvolný a v prvních minutách utkání vázla souhra a přesných přihrávek bylo poskrovnu. Prvního vážnějšího ohrožení branky příbramských se diváci dočkali ve dvacáté minutě. To kapitán mužstva Pavlo Rudnytskyy vyslal do samostatného úniku Patrika Schöna, který utekl obraně hostů, ale zakončit se mu nepodařilo díky obětavému zákroku brankáře hostů Kvídy, který se mu vrhl pod nohy. Ale domácí byli při chuti. Za dvě minuty Bojan Dordič zatáhl útok po lajně a zpětnou přihrávkou hledal Dominika Žáka. Ale jeho střelecký pokus byl slabý. Za další minutu Martin Kouřil přesným centrem našel na levé straně aktivního Bojana Dordiče, který si zpracoval míč, zatáhl ho na střed hřiště a střelou přes obránce otevřel skóre, 1:0. Hosté se na polovinu varnsdorfských za první poločas moc nepodívali. To domácí dál tlačili a ve čtyřicáté první minutě byli úspěšní. Patrik Schön utekl po pravé straně obraně hostů a jeho přízemní centr přes celé vápno našel osamoceného Bojana Dordiče, který pohodlně skóroval do téměř prázdné branky, 2:0. Pohledná akce.

Druhý poločas již tolik fotbalové krásy divákům nenabídl. Hosté se více tlačili do útoku, ale byli to domácí, kteří kontrolovali hru. I když jejich kombinace byly kostrbaté a místy až chaotické, dokázali si v koncovce vytvořit dost prostoru na zakončení. Další krásná fotbalová akce s brankovou tečkou se povedla v padesáté minutě. Agilní Bojan Dordič prošel středem obrany, ač tísněn, poslal míč přes obránce na zadní tyč a vybídl Patrika Schöna ke skórování do prázdné branky, 3:0. Do konce zápasu se toho na trávníku již mnoho zajímavého neudálo. Oba trenéři se sérií střídání snažili řešit danou situaci, ale k plynulosti hry to nepřispělo. V posledních minutách zápasu měla svou velkou šanci i Příbram, ale neproměnila ji.

Necelá pětistovka diváků odcházela ze stadionu spokojena. Hra domácích potěšila a tři body zůstaly ve Varnsdorfu.