2022FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Zbrojovka Brno  0:2 (0:2)

Dosavadní účinkování varnsdorfských fotbalistů v jarní části F:NL 2021/22 je jak na houpačce. Po prvních dvou vítězstvích přišly dvě venkovní porážky. O to více byli fanoušci zvědaví, jak dopadne jejich konfrontace 6. dubna 2022 na domácím hřišti s průběžný lídrem soutěže, FC Zbrojovkou Brno.

První poločas domácí diváky jistě zklamal. Již v šesté minutě inkasovali po rohovém kopu, když na centr k přední tyči si naběhl brněnský Jan Štěrba a hlavičkou nedal Richterovi šanci, 0:1. A o čtyři minuty bylo ještě hůř. Špatně zpracovaný balon domácí obrany vyústil v brejk Jakuba Přichystala, který podruhé lobem překonal domácího gólmana. V tu chvíli se z mini kotle fanoušků hostů ozvala směrem k rozhodčímu posměšná hláška: „ …. pískej konec zápasu.“ Bohužel pravdivá. I když se varnsdorfští snažili, přesto další vývoj zápasu měli hosté zcela pod kontrolou. A pro domácí mohlo být ještě hůř. Jen zásluhou Adam Richter, který zlikvidoval dvě velké šance zbrojováků, se skóre již nezměnilo. Bohužel ani domácí šance nebyly zakončeny brankou, a tak byl stav po prvním poločasu 0:2.

Druhá půle sice opticky vyzníval lépe pro varnsdorfské, ale jejich snaha končila na hranici velkého vápna, dále již kralovali hosté. V závěru utkání se do slibných šancí dostal Oliver Velich a také Matěj Radosta, ale ani jim nebylo přáno se radovat ze vstřelené branky. O střelu zdálky se pokusil také Martin Kouřil, ale i jeho střelu brněnská obrana zblokovala. Hosté si do Varnsdorfu přijeli pro tři body a také si je odvezli. Nutno přiznat, že po právu.