2022FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Ústí nad Labem  3:0 (0:0)

Za klasického aprílového počasí přivítali 10. dubna 2022 varnsdorfští fotbalisté v severočeském derby na svém hřišti tým FK Ústí nad Labem. Mužstvo, s kterým za posledních několik let nemají pozitivní bilanci vzájemných utkání. Také v podzimním klání byli úspěšnější hosté. Na jarní měření sil se přišlo podívat přes pět set diváků.

První poločas fotbalově nenadchl. Obě mužstva začala opatrně a když se k tomu přidala i nervozita, bylo k vidění dost nepřesností jak v rozehrávce, tak i v zakončení. První šanci si vypracovali hosté. Ve dvacáté třetí minutě a domácí musel zachraňovat Adam Richter, který střelu z hranice velkého vápna vyrazil na roh. Ale to bylo z jejich strany vše. Posledních patnáct minut bylo v režii varnsdorfských, ale ani jim se ústeckého brankáře překonat nepodařilo, i když Bojan Dordić několik slibných příležitostí měl.

Druhá půle již ze strany domácích snesla přísné parametry ligového fotbalu a s postupem času se to také začalo projevovat na stavu skóre. První změna byla v sedmdesáté první minutě. Křížný centr ve velkém vápně od Marka Richtera sice minul Žáka, ale našel dobře postaveného Bojana Dordiće, a ten se nemýlil. Přesnou střelou k levé tyči otevřel skóre, 1:0. Domácí ožili a ústecká obrana jen s námahou odolávala dalším útokům. V sedmdesáté páté minutě mohl přidat další branku Patrik Shön, ale jeho pokus brankář hostí zlikvidoval.

Pojistit výsledek se podařilo až v osmdesáté páté minutě opět Bojanu Dordićovi, který zpracoval přihrávku za obranu hostů a přízemní střelou kolem gólmana zvýšil na 2:0. V nastaveném času přidal ještě třetí branku Adam Ondráček, který využil zmatku ve vápně a procedil míč do ústecké sítě. Díky zlepšenému výkonu ve druhém poločasu si varnsdorfští po zásluze připsali do tabulky další tři cenné body.