2022FotbalSport

FK Varnsdorf – MFK Chrudim  1:2 (0:1)

Dubnové staccato fotbalové Fortuna:národní ligy pokračovalo i o Velikonocích další várkou zápasů. Ve dvacátém čtvrtém kole přivítali 17. dubna 2022 varnsdorfští fotbalisté na svém hřišti tým MFK Chrudim. Podle postavení mužstev v průběžné tabulce mělo jít o celkem jasnou záležitost. I sázkové kanceláře věštily snadné vítězství domácích. Jenže o průběhu a výsledku utkání se rozhoduje na trávníku a nikoli u stolu.

Prvních pět minut zápasu určilo jeho průběh. Ve druhé minutě se dostal do úniku chrudimský Filip Firbacher a varnsdorfský Kristian Zbrožek ho zastavil nedovoleným způsobem, který hlavní rozhodčí ohodnotil červenou kartou! Šok pro domácí tým i stadion. Přesto první branku utkání mohli vstřelit oni. Za dvě minuty se po nedorozumění hostující obrany s brankářem, při malé domů, dostal k balonu Bojan Dordić, ale nabídnutou brankovou šanci nedotáhl do konce. Tento moment varnsdorfské jistě hodně mrzel. Hosté převzali iniciativu a mohutným náporem si začali užívat přesilovku. Bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit branku. Ten moment nastal v šestnácté minutě, když špatnou rozehrávku domácích zachytil Petr Průcha, prodral se do velkého vápna a střelou k tyči překonal Adama Richtera, 0:1. Varnsdorfští se nevzdávali, ale jejich kombinace neměly přesnost. Přece jen jeden hráč chyběl. A více museli myslet na obranu, neboť hosté byli hodně nebezpeční, ale další branku se jim do přestávky přidat nepodařilo.

Druhý poločas začali domácí jako by hráli v plném počtu. Jenže ve čtyřicáté sedmé minutě utekl obraně po pravé straně chrudimský Petr Juliš, přešel přes domácího Lukáše Hušku a křížnou přihrávkou našel volného Filipa Firbachera, který nedal Richterovi šanci a vstřelil druhou branku hostů, 0:2. Chrudimské náskok ukolébal, stáhli se do bloku a nechali hrát varnsdorfské. A těm se začaly dařit kombinace. V padesáté třetí minutě se hlavičkou prosadil „malý velký muž“ Bojan Dordić, když si naběhl na centr z pravé strany a nedal brankáři hostů Jiřímu Floderovi šanci, 1:2. Zápas dostal nový náboj. Varnsdorfští, i když v deseti, vycítili šanci na zvrat v utkání a urputně zaměstnávali obranu hostů. Ti se snažili přidat pojistku z rychlých protiútoků, a tak se hrálo nahoru dolů. Což se jistě divákům líbilo, ale to hlavní z pohledu domácích se nedařilo. Vstřelit alespoň vyrovnávací branku. A když se jim už podařilo překonat brankáře, zastoupil ho na brankové čáře obránce! Vyrovnat se jim nepodařilo ani v základní hrací době, ani v nastaveném času. Tři body si z Varnsdorfu odvezli chrudimští, i když za výkon ve druhém poločasu by si varnsdorfští alespoň bod zasloužili.