2022FotbalSport

FK Varnsdorf – SK Líšeň 2019  0:1 (0:0)

Netradičně v úterý 26. dubna 2022 přivítali varnsdorfští na svém pažitu v dalším utkání F:NL moravské mužstvo SK Líšeň 2019. Sousedy z tabulky, kterým se zatím v dubnovém rozlosování soutěže moc nedařilo. Necelá čtyřstovka diváků byla zvědavá, zda si domácí připíší do tabulky další tři body po sobotní výhře nad Duklou Praha v poměru 1:0.

Prvních deset minut zápasu to vypadalo že ano. Ve čtvrté minutě dostal Bojan Dordić přihrávku k lajně a přízemním centrem hledal nabíhajícího Adama Ondráčka. Jeho střelu z malého vápna zablokoval líšeňský obránce Milan Lutovský. A o minutu později se do další slibné příležitosti dostal Bojan Dordić. Tentokrát volil střelu, ale tu zneškodnil brankář hostů Vlastimil Veselý. Třetí šanci na otevření skóre měl v sedmé minutě domácí Matěj Radosta, ale ani on nebyl úspěšný. Hosté přečkali úvodní nápor domácích a postupně se začali prosazovat dopředu. Jejich kombinace byly rychlé a dělali varnsdorfským značné problémy. Dlouhé minuty se hrálo jen na jejich polovině. První šanci líšeňských měl ve dvacáté deváté minutě Šimon Šumbera. Na hranici velkého vápna si zpracoval centr, zasekl míč před obráncem a vystřelil. Adam Richter vytáhl parádní zákrok a vyrazil střelu na roh. Ten sice hosté nezahráli příliš dobře ale z následného zmatku ve vápně se snažili prostřelit klubko bránících hráčů. Když se již zdálo, že byli úspěšní, radost jim na brankové čáře akrobatickým zákrokem zkazil obránce Kristián Zbrožek. Po tomto varování varnsdorfští přidali a hru alespoň opticky vyrovnali. Ale to bylo z jejich strany vše. Tempo určovali hosté, ale ani jim se do přestávky nepodařilo vstřelit branku.

Druhý poločas začala obě mužstva s velkým nasazením, ale chyběla jim přesnost v rozehrávce. Hra se sice přelévala od branky k brance, ale diváci moc fotbalové krásy neviděli. V poslední dvaceti minutovce líšeňští zvýšili obrátky a varnsdorfští přestávali stíhat jejich útoky a postupně se dostávali pod tlak. V sedmdesáté minutě ještě mužstvo podržel Adam Richter, který zlikvidoval dorážku Martina Zikla z bezprostřední blízkosti. Za dvě minuty je po střele Marka Matochy zachránila tyč. Zápas se rozhodl v sedmdesáté osmé minutě. Nejprve varnsdorfský Dominik Žák dost zbytečně fauloval líšeňského Erika Ostrísala. Z nařízeného volného nepřímého kopu se dostal míč k Jaroslavu Málkovi, který i když jej netrefil dokonale, se k překvapení všech, po odrazu od trávníku, dostal za záda Adama Richtera. Dost šťastná branka z pohledu hostů, ale i takové platí. Závěr utkání měl klasický scénář. Následovala série střídání ze strany hostů a snaha domácích vsadit vše na jednu kartu, ve snaze urvat alespoň bod. Bohužel to se jim to, i přes maximální snahu a několik slibných šancí, nepodařilo.