2022FotbalSport

FK Varnsdorf – SK Sigma Olomouc B 1:0 (1:0)

V osmém kole F:NL přijel 11. září 2022 do varnsdorfské Kotliny další moravský tým SK Sigma Olomouc B. Nováček letošního ročníku soutěže si zatím vedl celkem dobře. Ze sedmi zápasů měl bilanci čtyř vítězství, dvou remíz a jedné prohry. To varnsdorfští po domácí prohře s mužstvem z Příbrami odehráli další dvě utkání na hřištích pražských soupeřů. Slavii Praha B podlehli 3:2 a s Duklou Praha remizovali 1:1. Fanoušci byli zvědaví, zda se jim podaří vrátit se na úspěšnou vítěznou vlnu.

Prvních pět minut prvního poločasu patřilo hostům, kteří na domácí vlétli. Ale ti se stáhli do bloku před vlastní šestnáctku a někdy i se štěstím odvraceli jejich útoky. Postupně se hra začala vyrovnávat a varnsdorfští se dostávali na dostřel olomoucké branky. Výsledkem jejich snahy bylo několik rohových kopů, ale jejich provedení a případné zakončení bylo nepřesné. Úspěšní byli ve dvacáté čtvrté minutě. Patrik Schön se po pravé straně probil s míčem až do malého vápna, odkud vyslal tvrdý přízemní centr před brankáře hostů Fendricha. Balon se od jednoho z obránců odrazil přímo do brány. Domácí byli dál při chuti a olomoučtí se jen s vypětím bránili, ale posledních pět minut první půle opět patřilo jim. I když na každé straně byl náznak slibné gólové akce, skóre se neměnilo.

Do druhé půle provedl trenér olomouckých několik zněn a na trávníku to bylo vidět. Hosté převzali iniciativu a domácí se museli bránit. I varnsdorfský trenér provedl několik změn v sestavě a hra se postupně vyrovnala. V padesáté třetí minutě měl na kopačkách další branku Patrik Schőn, ale ve vyložené šanci trefil jen brankovou konstrukci. S postupem času se hra začala přiostřovat a nedovolených zákroků přibývalo. Stejně jako udělených žlutých karet. Závěr utkání byl hodně nervózní, ale lépe jej zvládli varnsdorfští, kteří ubránili těsný výsledek a zaslouženě vybojovali další tři body.