2022FotbalSport

FK Varnsdorf – SK Líšeň 2019  2:0 (1:0)

K poslednímu utkání podzimní části F:NL přijel do Varnsdorfu, v neděli 13. listopadu 2022, nepříjemný moravský soupeř, se kterým mají domácí negativní bilanci. Mužstvo SK Líšeň, kterému v minulém ročníku dvakrát podlehli.

O herní aktivitu se v prvním poločasu mužstva poctivě dělila. Úvod patřil varnsdorfským, kteří prvních dvacet minut líšeňské sevřeli na jejich polovině a vypracovali se několik brankových příležitostí. Ale ani jednu se jim nepodařilo dotáhnout do konce. Tu největší nezakončil Pavlo Rudnytskyy. Ve čtrnácté minutě se ve slibné akci ocitl Matěj Radosta, který dostal skvělý míč do běhu, dokázal se zbavit i obránce Paška. Ten po něm sáhl levou rukou a varnsdorfský hráč skončil na trávníku, ve velkém vápně. Ale hlavní sudí nenašel odvahu posoudit tento zákrok jako nedovolený a nechal pokračovat ve hře. Což se divákům vůbec nelíbilo a dali to hlasitě najevo. Po dvacáté minutě se k velkému ataku nadechli líšeňští a domácím bylo patnáct minut velmi horko. Když se již zdálo, že překonají domácího brankáře, zastoupil ho na brankové čáře některý z varnsdorfských hráčů a problém byl vyřešen. Stav utkání se změnil ve třicáté šesté minutě. Na konci pohledné akce byl Matěj Radosta. Vše začalo u Kristiána Zbrožka, který skvěle načasoval přihrávku mezi hostující obránce, kde si míč převzal Tanko. Jeho zpětná přihrávka ve velkém vápně se dostala k Radostovi, a ten na dvakrát překonal Vajner, 1:0. O tři minuty to již mohlo být 2:0, ale Patrik Schőn nedokázal Vajnera překonat. Tak skončila první půle.

Většina diváků očekával na začátku druhé půle nápor hostů, ale ten se nekonal. Domácí si aktivní hrou dopředu vynutili tlak, který byl v šedesáté třetí minutě korunován další brankou Matěje Radosty, když byl na konci další pohledné akce. Hosté reagovali na vývoj utkání vystřídáním několika hráčů, ve snaze posílit útok. I když si následně vynutili tlak a před domácí brankou bylo dost horko, vyloženě brankovou šanci si nevypracovali. To varnsdorfští ano. Ale bohužel i ty nejvyloženější nedokázali proměnit. Což je nakonec nemuselo moc mrzet. Podzimní část soutěže zakončili vítězně, uhájili domácí neporazitelnost a rozloučili se svými fanoušky výborným výkonem.