2023FotbalSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa  3:6 (1:0,1:4,1:2) – junioři

Hokejové soutěže juniorů pro ročník 2022/23 se již dostaly do nadstavbové části. Mužstvo HC TS Varnsdorf po odehrání zápasů v základní části skončilo v tabulce na šestém místě. Již v nadstavbové části přivítalo 10.února 2023 na svém ledu tým HC Česká Lípa.

Necelá sedmdesátka fanoušků obou mužstev si hokej užila jen první třetinu. Obě mužstva předváděla atraktivní útočný hokej. Již v šesté minutě měli domácí výhodu přesilové hry, když lavička hostů nezvládla střídání a za šest hráčů ve hře vyfasovala dvě minuty. Ale varnsdorfští nabídnutou výhodu nevyužili. Skóre se poprvé měnilo ve čtrnácté minutě. Střílený centr Jonase Vogta se od brusle Jaroslava Beránka odrazil do branky, 1:0. I přes celou řadu dalších nadějných akcí obou mužstev, za tohoto stavu skončila první třetina. Druhá třetina již moc atraktivního hokeje nenabídla. Hosté přidali na agresivitě a následné zákroky byly v mnohých případech, za hranicí pravidel. Bohužel rozhodčí zavčasu nezasáhli a průběh zápasu se začal postupně vymykat jejich kontrole. Nejprve hosté ve dvacáté druhé minutě zásluhou Zdeňka Sameše vyrovnali a za další čtyři minuty šli do vedení, když druhou branku přidal Pavel Vondra, 1:2. Ve třicáté minutě se ale radovali domácí, když individuální akci Martina Veroňka zakončil aktivní Jonas Vogt, 2:2. Následovala technická přestávka z důvodu výpadku části osvětlení. Ve třicáté čtvrté minutě upláchl domácí obraně Vít Havel a strhl vedení na stranu hostů, 2:3. Bohužel v tomto čase také skončil sport. Neřešené, přehlížené přestupky hlavním rozhodčím na obou stranách vyústily v následnou řadu šarvátek. Nejhorší ale na celém následném průběhu zápasu byla neschopnost hlavního arbitra nastalé situace přesně objektivně posoudit a důrazně vyřešit. Naopak jeho rozhodnutí eskalovala další nervozitou a agresivitou na ledové ploše. Více se trestalo, následně diskutovalo s kapitány mužstev, s čárovými rozhodčími a nakonec zmatenými zapisovatelkami. Zklidnění nepřinesla ani přestávka mezi druhou a třetí třetinou. Trend nastolený hlavním arbitrem pokračoval až téměř do konce zápasu. Ano zápasu, protože o hokeji to již nebylo!

Vždy jsem se domníval, že slovo rozhodčí je odvozeno od slova rozhodnost. I když páteční zápas byl ukázkou, že ne všichni, kdo jsou takto v danou dobu označováni, mají tuto vlastnost. I nadále budu význam tohoto slova spojovat s pojmy rozhodnost, přesnost a nestrannost.

Statistika zápasu :

Domácí : 13:29 Jaroslav Beránek (Vogt), 29:50 Jonas Vogt (Veroněk), 47:17 Ondřej Boczan (Vogt)

Hosté    : 21:58 Zdeněk Sameš (Vondra), 25:48 Pavel Vondra (Šmejkal), 33:30 Vít Havel , 34:48 Pavel Vondra (Lorenz), 40:24 Pavel Vondra, 55:59 Adam Šlechta

Tresty    :   47:41 minuty
Využití  :   0:1, v oslabení 0:2
Diváci   :   64

Utkání řídili : hlavní : Lukáš Damašek, čárový : Jiří Beran, Michael Reichelt

Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L1247

Průběžná tabulka – o umístění – 21. skupina:

P Tým Z V VP PP P Skóre B
1. HC Česká Lípa 4 3 0 0 1 26:17 9
2. HC Děčín 1 1 0 0 0 6:4 3
3. HC TS Varnsdorf 3 1 0 0 2 14:17 3
4. HC Frýdlant 2 0 0 0 2 6:14 0