2023HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa 1:7 (1:2,0:5,0:0)

Základní část Krajské hokejové ligy mužů Libereckého kraje dospěla do nadstavbové části. Čtvrtfinálovým soupeřem A-mužstva HC TS Varnsdorf byl tým HC Česká Lípa. V prvním utkání hraném 15.2.2023 v České Lípě, zvítězili domácí v poměru 8:2. V pátek 17.2.2023 se hrálo druhé utkání na Zimním stadionu ve Varnsdorfu.

Od první vteřiny hosté do utkání vlétli na plný plyn. I když se domácí snažili přizpůsobit jejich tempu, nestíhali. Již ve třetí minutě inkasovali z hole Adama Andrejska. A když v páté minutě přidal druhou branku Petr Šafařovský, vypadlo to s varnsdorfskými dost špatně. Opticky se sice zdálo, že se postupně dostali do zápasu, ale kontrolu nad utkáním měli českolipští. V osmé minutě sice na 1:2 snížil domácí Jaroslav Matějka, ale to bylo do konce první třetiny ze strany domácích vše. V devatenácté minutě navíc střídačka vyfasovala trest dvě minuty za špatné střídání. Ve dvacáté první minutě hosté opět udeřili. Na 1:3 zvyšoval Jaroslav Češka. O osudu utkání rozhodla dvacátá sedmá minuta. Varnsdorfští v rozmezí dvaceti tří vteřin dvakrát inkasovali z hole Adama Andrejska a Radka Holčáka, 1:5. Následovala série vyloučení na obou stranách. Výhodu, ale využili jen hosté. Ve třicáté druhé minutě zásluhou Adama Andrejska – 1:6, když za nedovolené bránění na trestné lavici na dvě minuty odpočíval domácí Fojt. Ve třicáté deváté minutě byl za napadení vyloučen českolipský Veber, ale ani to hostům nezabránilo ve střelení další branky. Autorem byl Pavel Vondra. Po druhé třetině svítilo na tabuli, pro domácí nelichotivé skóre, 1:7. V poslední dvacetiminutovce českolipští již jen kontrolovali průběh utkání, neboť domácí na zázračný zvrat v utkání neměli. Českolipští zaslouženě vyhráli čtvrtfinálovou sérii a dostoupili do semifinále.

Statistika zápasu :

Domácí            : 07:32 Jaroslav Matějka (Žďánský)

Hosté               : 02:30 Adam Jandejsek (Šesták, Češka), 04:12 Petr Šafařovský (Černý), 20:48 Jaroslav Češka (Beránek), 26:10 Adam Jandejsek (Šesták, Preussler), 26:33 Radek Holčák (Beránek, Češka), 31:08 Adam Jandejsek (Rašín), 38:41 Pavel Vondra (Šafařovský)

Vyloučení        : 08:10 minut
Využití             : 0:2, v oslabení : 0:1
Diváci              : 130

Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L0064
Utkání řídili : hlavní : Lubomír Johan, Daniel Liška čárový : Jiří Novák, Jakub Grundler