2023FotbalSport

FK Varnsdorf – MFK Karviná 2:2 (2:1)

V posledním domácím utkání jarní části F:NL 2022/23 přijel do varnsdorfské Kotliny 24. května 2023 adept na postup do 1. ligy, severomoravský tým MFK Karviná.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a vypracovali si několik velmi slibných šancí. Proměnili až tu z deváté minuty. Individuální akci předvedl Patrik Schőn, když obešel všechny protihráče včetně brankáře a skóroval do prázdné branky. Radost varnsdorfských netrvala dlouho. Ve dvanácté minutě jejich defenziva špatně vyřešila – spíš nedořešila obranou akci a skluz Zbrožka ve velkém vápně rozhodčí ocenil žlutou kartou a pokutovým kopem, který Jaroslav Málka se štěstím proměnil. Domácí byli dál aktivnější, ale jejich akce byly dost nepřesné. Vedení si vzali zpět ve dvacáté čtvrté minutě. Ladislav Dufek perfektně zužitkoval pas za obranu a podruhé překonal brankáře hostů, 2:1. Tak taky skončila první půle.

V druhé se očekával nástup karvinských, ale varnsdorfští byli dál aktivní. Jenže postupně spálili jednu šanci za druhou. Poslední čtvrt hodinka utkání patřila hostům, kteří toužili alespoň po bodu. Jejich snaha byla odměněna v osmdesáté čtvrté minutě, když ze série rohových kopů jeden zužitkoval Lucky Ezeh. V nervózním závěru měl sice Tanko dvakrát na kopačkách jasnou šanci a možnost strhnout vítězství na stranu domácích, ale ani jednu neproměnil. Varnsdorfští uhájili domácí neporazitelnost v Kotlině, ale hosté si odvezli bod, který pro ně má cenu zlata.