2017KoncertyKultura

Divy lásky a hudby – OPERA DIVAS

Listopadový koncertní program v Domě kultury Rumburku nabídl svým příznivcům výběr překrásných muzikálových, operetních i operních skladeb, v podání dámského tria OPERA DIVAS. V pátek 10.listopadu 2017 si posluchači užili jedinečný zážitek v podání předních českých pěvkyň.
Tereza Mátlová – soprán
Tereza Mátlová je operní i muzikálová zpěvačka, absolventka pražské HAMU a vítězka ceny Talent roku operního festivalu v irském Wexfordu. V letošním roce je nominovaná na Cenu Thálie 2016 za roli Konstance v Mozartově Únosu ze Serailu. Účinkuje v  Na?rodni?m divadle v Praze, v divadle F. X. Šaldy v Liberci, v Severočeském divadle v Ústí nad Labem i na světových hudebních scénách. Spolupracuje s agenturou GOJA, která uvádí světové muzikály. Vystoupila v rolích jako Cosette v Les Misérables, Ellen v Miss Saigon, a nyní exceluje jako Carlotta Giudicelli v úspěšném muzikálu Fantom Opery.
Andrea Kalivodová – mezzosoprán
Sólistka Národního divadla Praha. Přední česká mezzosopranistka. Od roku 2002 vystupuje ve Státní opeře Praha a od roku 2003 zde působí jako sólistka. Zatím poslední rolí, kterou na své domovské scéně Andrea Kalivodová nastudovala, je poetická Dulcinea. V dubnu 2008 se představila v roli Carmen. Provedení této slavné opery G. Bizeta se konalo v O2 Aréně v Praze. V tomto jedinečném nastudování Carmen vystoupila i v dalších městech Evropy – v Budapešti, Mannheimu, Freiburgu,.. Úspěšně ji ztvárňuje i na scéně Národního divadla a Státní opery Praha. V Hudebním divadle v Karlíně hostuje v nejslavnější operetě Oskara Nedbala, Polská krev. V roli operní subrety Wandy. V rámci své koncertní činnosti absolvuje Andrea Kalivodová vystoupení po celé Evropě, Americe, Japonsku a dalších zemích.
Pavlína Senić – operní pěvkyně
Pavlína Senić má díky jižanským kořenům nezaměnitelnou barvu hlasu. Vystudovala Hudební Akademii Múzických Umění v Praze, kde obdržela stipendium na londýnské Akademii Guildhall School of Music. Pro všestrannost umělkyně, tanec, herectví, mluvené slovo, byla často obsazována nejen do operet ve Státní opeře Praha – například do titulní role Vivat Opereta Hraběnka Marica E. Kalmána, Rosalinda, Netopýr, J. Strausse, Líza, Země úsměvů, F. Lehára. Ale i do titulních rolí oper regionálních scén po celé České republice.
Společné i sólové skladby, v decentním klavírním doprovodu docentky Ladislavy Vondráčková, posluchače uchvátily.