2018HokejSport

HC Česká Lípa – HC Slavoj Liberec 4:6 (1:1,0:2,3:3)

V boji o finálovou účast v Krajské hokejové lize Libereckého kraje českolipští podlehli týmu HC Turnov 1931. V první utkání o třetí příčku přehráli HC Slavoj Liberec 4.3.2018 na jejich ledu v poměru 8:4. Druhé utkání série a poslední před domácí publikem odehráli v pátek 9.3.2018.
Domácí vstoupili do utkání aktivně. Napadáním libereckých obránců v obranné pásmu eliminovali jejich hlavní zbraň, rychlý přechod do útoku. Naopak sami se dostávali do rychlých přečíslení a dobrých brankových příležitostí. Bohužel ani jednu se jim nepodařilo proměnit. Ve čtrnácté minutě byl vyloučen hostující Tomíček. Domácí přesilovku využili a na začátku šestnácté minuty Krupička otevřel skóre utkání, 1:0. O dvě minuty si šel na trestnou lavici odpočinout domácí hráč Rašín. Hosté nabídnutou šanci na korekci stavu za devět vteřin využili a vyrovnali stav utkání na 1:1. Druhá třetina zastihla českolipské v útlumu. Nic se nedařilo. Liberečtí byli rychlejší, přesnější a důslednější. Domácí nevyužili přesilovku, kdy od dvacáté druhé minuty na trestné lavici odpočíval liberecký Kapoun. Naopak ve dvacáté deváté minutě se trefil hráč hostů Herda a liberečtí šli do vedení, 1:2. Další šanci na korekci stavu se českolipským nabídla ve třicáté osmé minutě, kdy byl vyloučen hostující Burkoň. S výhodou ale naložili špatně a naopak ve třicáté deváté minutě opět Herda zvyšoval již na 1:3. Do poslední třetiny vstoupili lépe hosté. Ve čtyřicáté sedmé minutě zvyšovali zásluhou Burkoně již na 1:4 a pro domácí to již nevypadalo dobře! Hosté mírně polevili a ve čtyřicáté osmé minutě domácí Minařík vstřelil druhou branku domácích 2:4. Aby vzápětí jejich snahu o korekci výsledku přibrzdilo vyloučení Preusslera. A hosté nabídnutou šanci v padesáté první minutě využili, hráč Šesták zvýšil na 2:5. A bylo ještě hůře. V padesáté druhé minutě ujel domácí obraně liberecký Šnajdr a propálil domácího brankáře Bohatého, 2:6. Do branky putoval Andrýsek a českolipští se vrhli do útoku. V padesáté třetí minutě byl vyloučen liberecký Duda za podražení a Žák snižuje na 3:6. A domácí mocně finišují. V padesáté sedmé minutě je vyloučen hostují Borkoň. Ale hosté se ubránili. V padesáté deváté minutě se trefuje domácí Holčák, 4:6. Devadesát osm vteřin do konce utkání. Liberečtí jsou zkušeným týmem i přes vehementní snahu českolipských závěrečný tlak ustáli. Zvítězili a vyrovnali stav utkání na 1:1. O třetí příčce se rozhodne v posledním utkání sezony na libereckém ledu 11.3.2018.
Rekapitulace vstřelených branek :
Domácí :  16 Krupička (Žák), 49 Minařík (Češka), 54 Žák (Češka), 59 Holčák (Pulda)
Hosté   :  18 Šesták (Vorel), 29 Herda (Tomíček), 39 Herda (Tomíček), 47 Burkoň (Šesták, Šebesta), 51 Šesták, 52 Šnajdr (Burkoň, Duda)
Vyloučení :    6: 10,    využití 2:1,    v oslabení 0:2
Diváci       :     244