2022FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Třinec 3:0 (0:0)

V pátém kole F:NL přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém pažitu 28. srpna 2022 tým ze severu Moravy – FK Třinec. Dosavadní bilance posledních pěti vzájemných střetnutí vyznívala spíše pro domácí, dvě vítězství a třikrát remíza.

Prvních čtyřicet pět minut se hrálo v režii hostů. I když o první vzrušení na tribuně se již v první minutě postaral Bojan Dordić, který si naběhl na nákop za obranu, ale pozorný brankář hostů Hasalík mu včasným vyběhnutím nedovolil akci dokončit. Tlak domácích pokračoval, ale jejich akce postrádaly přesnost. Moravané se postupně osmělovali a hra se postupně vyrovnala. Oba týmy si vypracovaly několik slibných příležitostí, ale ani jednu nedotáhly dokonce. Závěr první půle byl v režii hostů. Domácí se jen s vypětím ubránili sérii několika rohových kopů.

Vstup do druhé půle dokonale vyšel domácím. Ve čtyřicáté osmé minutě se na hranici velkého vápna dostal k míči Dominik Žák a přízemní střelou otevřel skóre utkání, 1:0. Za dvě minuty to již bylo 2:0, když Patrik Schőn zpracoval přihrávku Bojan Dordić a tvrdou střelou úspěšně zakončil. Třinec byl v útlumu a varnsdorfští toho náležitě využili. Další rychlou akci rozjel Bojan Dordić a do prázdné branky zakončoval Pavlo Rudnytskyy, 3:0. O výsledku utkání bylo rozhodnuto. Hosté se sice snažili hrát dopředu, ale domácí dobře bránili. Hra se rozdrobila v sérii střídání a osobních soubojů spíše uprostřed hřiště. Poslední minuty utkání patřily hostům, ale nebylo jim přáno vstřelit ani čestnou branku. Další tři body zůstaly v Kotlině ke spokojenosti 755ti diváků.