2023FotbalSport

FK Varnsdorf – FC SILON Táborsko  5:3 (2:1)

V předposledním domácím utkání jarní části F:NL 2022/23 se na varnsdorfském pažitu 14. května 2023 představilo jihočeské mužstvo FC SILON Táborsko.

Již první minuta utkání naznačila, že tento zápas nebude pro slabé povahy. První útok domácích po levé straně se povedl. Patrik Schőn se prosmýkl do vápna a místo očekávané zpětné přihrávky na spoluhráče vystřelil na branku. Jeho střelu brankář hostí jen s námahou vytěsnil na roh, který se domácím moc nepovedl. Balon sice měli ve svém držení, ale zpětnou rozehrávku až na brankáře Martina Vaňáka vystihl Bojan Dordić a ve druhé minutě utkání pohodlně skóroval, 0:1. Následovala série pohledných kombinačních akci v podání varnsdorfských hráčů, ale bez kýženého brankového efektu. Vyrovnání se domácí hráči i fanoušci dočkali v jedenácté minutě. Brankář hostí Pastornický si udělal výlet až téměř k půlící čáře za nakopnutým balonem. Jenže Abdullahi Tanko byl u něj dříve a střelou z pětatřiceti metrů, ho uklidil do prázdné branky. Vyrovnáno. Domácí byli stále při chuti a předváděli pohledný fotbal, jen ta koncovka se nedařila. Další změna stavu se konala v osmnácté minutě. Akci založil Ondřej Bláha, který vyslal centr do lajny na Marka Richtera, ten prodloužil na Pavla Osmančíka, jenž zpětnou přihrávkou našel Abdullahi Tanka. Ten prošel mezi dvěma obránci a nedal šanci ani brankáři hostů, 2:1. Do konce první půle měli obě mužstva celou řadu dalších příležitostí skórovat, ale ani jedno se již neprosadilo.

Začátek druhé půle patřil hostům, kteří nasadili čerstvé hráče ve snaze otočit vývoj utkání. To se jim také podařilo. Nejprve v padesáté první minutě vyrovnal Alexandr Sojka, když na jeho přízemní střelu Vaňák nedosáhl. Domácí se nemohli najít a táborští dál tlačili. V šedesáté páté minutě vstřelili třetí branku. Autorem byl Jan Mach, jehož tečovaná střela skončila v síti, 2:3. Varnsdorfští vystřídali a pustili se do stíhací jízdy. V sedmdesáté první minutě po rohovém kopu doputoval míč až Pavlu Osmanšíkovi a ten se z malého vápna trefil k pravé tyči. Vyrovnáno, 3:3. O dvě minuty to již bylo 4:3. Tanko vystihl rozehrávku Táborska. Přihrál Ladislavu Dufkovi, který poslal míč do běhu Adamovi Ondráčkovi a ten přehodil vybíhajícího Pastornického. Hra dostala spád, neboť i hosté se snažili alespoň o vyrovnání, ale další vyložené šance byly jen na straně varnsdorfských. V osmdesáté páté minutě Abdullahi Tanko zkompletoval hattrick. Krásnou přihrávku do běhu mu poslal Adam Ondráček a jemu nezbylo než skórovat, 5:3. Varnsdorfští byli dál při chuti, jejich další akce sice byly pohledné, ale bez brankové tečky. Nakonec pro varnsdorfské vše dobře dopadlo. Tři body zůstaly v Kotlině.