2021FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)

V prvním domácím utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA ročníku 2021/22 přivítali varnsdorfští na svém trávníku 1.srpna 2021 tým FK Viktoria Žižkov. Nutno podotknout, že se nejedná o příliš oblíbeného soupeře a zápasová bilance s ním je dost pasivní. V prvním utkání ročníku varnsdorfští nechali body v Jihlavě, když s týmem FC Vysočina Jihlava prohráli 2:1.

Varnsdorfští byli od začátku utkání pod tlakem pražanů. I když se snažili, jejich útoky většinou končily před velkým vápnem hostí. Byli to také oni, kdo si vypracovali první velkou šanci a také ji proměnili. V desáté minutě Muleme zatáhl míč po levé straně, vyslal ostrý přízemní centr na přední tyč, do kterého se hlavou opřel Augusto Batioja a nedal Richterovi šanci, 0:1. Domácí se snažili o rychlé vyrovnání. Začali se více tlačit do útoku a využívat také levou stranu, kde se podařilo několik slibných akcí, i když ještě bez brankového efektu. Zásadní obrat ve vývoji utkání se odehrál ve třicáté osmé minutě, když po druhé žluté kartě šel předčasně do sprch žižkovský David Skopec. Výhodu jednoho hráče varnsdorfští využili již za tři minuty. Po standardní situaci Pavlo Rudnytskyy nekompromisní ranou vyrovnal na 1:1, když si naběhl na centr k zadní tyči žižkovské branky, 1:1.

Druhý poločas se již hrál pod taktovkou domácích, i když se hosté několikrát pokusili o rychlé přečíslení, varnsdorfská obrana byla pozorná. To i žižkovská. Domácí útočníci se sice dostávali před branku hostů, ale zakončení bylo dost bídné. Výsledkem bylo několik rohových kopů, ale ani z nich branka nepadla. Po sérii střídání v závěrečných minutách varnsdorfští vystupňovali tlak, který v posledních vteřinách utkání korunovali vytouženou brankou. Míč do branky propasíroval Bojan Dordič a první tři body letošní sezony zůstaly ve Varnsdorfu.