2021HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Frýdlant  6:1 (4:0,1:0,1:1) – junioři

První zápas varnsdorfských juniorů v sezoně 2021/22 se uskutečnil na Zimním stadionu ve Varnsdorfu v pátek, 17. září 2021. Zda mladé mužstvo dokáže navázat na úspěchy dorostenecké éry se uvidí po odehrání několika zápasů. Prvním soupeřem jim byl celek HC Frýdlant.

Úvod první třetiny se domácím vydařil nad očekávání. V šesté minutě již vedli 3:0. Nejprve se individuálně prosadil nenápadnou střelou Richard Sladký. Na začátku šesté minuty přidal další branku Ondřej Boczan a na konci téže minuty Stanislav Veselý zvyšoval již na 3:0, když zužitkoval přihrávku Přemysla Kamenického. Varnsdorfští byli při chuti a hosty nepouštěli do vážnějších akcí. Ti byli vývojem zápasu zaskočeni ale postupem času se jim podařilo alespoň vyrovnat hru. Ale skórovat nedokázali ani při početních výhodách, když na trestné lavici odpočívali nejprve od deváté minuty za krosček Filip Damašek a od konce šestnácté za nedovolené bránění Richard Sladký. Naopak sami na začátku šestnácté minuty inkasovali, když kombinační akci zakončoval Přemysl Kamenický, 4:0.

Druhou třetinu zahájili hosté v oslabení, ale úspěšně ho přečkali. Vzruch přinesla dvacátá třetí minuta, když běžný souboj u hrazení ve středním pásmu přerostl v zbytečnou boxerskou vložku, pro kterou rozhodčí neměli pochopení a oba aktéry, domácího Richarda Jarábka a frýdlantského Matyáše Jirečku, poslali předčasně do sprch. Než se hra uklidnila, necelá šedesátka diváků moc hokejové krásy neviděla. Domácí sice ve třicáté první minutě přidali pátou branku, kombinaci zakončoval druhou brankou v utkání Stanislav Veselý, ale to bylo asi tak všechno. Více se diskutovalo, než hrálo.

Ve třetí třetině varnsdorfští více méně kontrolovali vývoj utkání. Hosté se postupně dostávali do jejich pásma, ale byli to domácí, kteří ve čtyřicáté třetí minutě přidali šestou branku zásluhou Filipa Damaška. Jenže hosté se v téže minutě připomněli. Po kombinaci překonal domácího Daniela Pecha frýdlantský Šimon Krebs. Poslední desetiminutovku zápasu ovlivnila série vyloučení na obou stranách, ale ani jedno mužstvo nedokázalo nabízenou výhodu využít. Varnsdorfští si připsali letošní první tři body do tabulky.

Statistika zápasu :

Domácí : 02:35 Richard Sladký, 05:33 Ondřej Boczan, 05:51 Stanislav Veselý (Přemysl Kamenický), 15:29 Přemysl Kamenický (Veselý, Pešek), 30:14 Stanislav Veselý (Vaněk, Pondělíček), 42:10 Filip Damašek (Kamenický, Pech)

Hosté    : 42:38 Šimon Krebs (Krátký, Švadlenka)

Tresty    :   16:12 minuty

Využití  :   1:1

Diváci   :   58