2023DivadloKultura

Kouzelné puntíky

V programu „Rej čarodějnic“, který se konal 30.dubna 2023 v prostorech Domu kultury Střelnice Rumburk, byla na prvním místě uvedena položka :

KINOSÁL DK STŘELNICE RUMBURK
15:00
  KOUZELNÉ PUNTÍKY – Dětský divadelní soubor Světlušky na dlani“

Krásné představení dětského souboru sledoval plný sál malých capartů s rodiči. Pohádka Kouzelné puntíky je o broučcích z louky, kdy zlobivou Berušku potrestaly čmeláčí holky tím, že ji sebraly její puntíky. Ale pak jim bylo Berušky líto a společně se vydaly puntíky zachránit. Cesta to byla náročná, neboť museli přinést vodičku od zlomyslné bludičky Julie. Než se k ní dostaly, čekalo na mě několik záludných úkolů, ale nakonec všechno dobře dopadlo.

Po jeho shlédnutí jsem požádal paní Janu Kratochvílovou, zakladatelku a vedoucí souboru „Světlušky na dlani“, o jeho krátkou charakteristiku, kterou by doplnila fotografie z představení. Zde je:

Dětský divadelní soubor Světlušky na dlani byl založen při DK Střelnice Rumburk asi před sedmi lety s cílem hrát pro rumburské děti a jejich rodiče za symbolické vstupné. V souboru nyní vystupuje patnáct dětí. Nejmladšímu je pět let a nejstaršímu třináct. Zázemí souboru dále tvoří Kateřina Vyčítalová, která je autorkou a realizátorkou kulis. Vojtěch Moldan a František Horváth, kteří mají na starosti oponu a technické zázemí. O osvětlení a zvuk se stará Michal Kratochvíl. Oporou dětským hercům při vystoupení na jevišti je kromě mě, také Marcela Horváthová. Autorkou divadelního představení jsem já, Jana Kratochvílová.